Nie bronię wszystkich wyznawców KK bo tez mozna tam rożne ziółka trafić, ale faktycznie propaganda Strażnicy usiłuje taki obraz obraz wryć w umysły SJ, podczas gdy ja sama w służbie spotykałam się wręcz z odwrotna sytuacja, gdy to katolik przy dzwiach zachowywał się w sposób grzeczny i opanowany, a towarzysząca mi osoba w służbie była agresywna z tej swojej żle pojętej gorliwości.
Akurat to zdjęcie trzeba rozpatrywać w kontekście artykułu.Nie ma mowy o przypadkowym katoliku podczas głoszenia,ale chodzi o krewnych,rodzinę.
Tak jak napisałem wcześniej,nawet gdyby przyjąć,że ktoś widzi na natym zdjęciu katolika,to nie ma żadnej manipulacji.Dlaczego?Sam to przeżyłem na własnej skórze,jak zostałem potraktowany przez fanatyczną matkę katoliczkę.Czytałem i słyszałem(zapewne i wy również) relacje jak to inni ŚJ musieli znosić sprzeciw,agresję od strony katolickiej rodziny.Dlatego moim zdaniem nie ma tu manipulacji.
Takie sytuacje były,są i będą. Tusia nie był ŚJ i nie wie o czym pisze.Nie był w takiej sytuacji. Ja na zdjęciu nie widze agresji,ale emocje.Tusia celowo nadinterpretuje to zdjęcie.Ile to razy my rozmawialiśmy w emocjach z katolikami,ale bez agresji? Artykuł zachęca ŚJ do
''uważnego wysłuchania''.12 Staraj się zrozumieć odczucia krewnych. Chociaż poznanie prawdy daje nam ogromną radość, krewni mogą uważać, że zostaliśmy oszukani albo wciągnięci do jakiejś niebezpiecznej sekty. Mogą myśleć, że skoro nie obchodzimy z nimi świąt, to już ich nie kochamy. Mogą się nawet niepokoić, że po śmierci spotka nas kara od Boga. Powinniśmy starać się spojrzeć na sprawy z ich punktu widzenia i
uważnie wysłuchać, żeby dowiedzieć się, co tak naprawdę ich martwi (Prz. 20:5). Apostoł Paweł starał się zrozumieć „ludzi wszelkiego pokroju”, żeby przekazać im dobrą nowinę (1 Kor. 9:19-23). Możesz go pod tym względem naśladować.''
Tak jak napisałem wcześniej, Tusia obraził mnie na fb nazywając zboczeńcem bez powodu.Sam jest dowodem katolickiej agresji,a wyrzuca to innym.
Agresje to ja widzę podczas miesięcznic w Warszawie,ale zapewne to też jest zmanipulowane.