Zaskoczony jestem.
Agnieszka Czopek-Sadowska pierwsza polska medalistka w pływaniu po zakończeniu kariery została świadkiem Jehowy.
„Jak do tego doszło?
Najpierw musimy poznać wiedzę z Biblii, potem ją wdrożyć, a więc zobaczyć, czy potrafimy ją zastosować, i zdecydować się, czy będziemy w stanie to wszystko wykonywać. Bóg zaleca rodzicom, by wpajali odpowiednie zasady swoim dzieciom, natomiast każdy musi zadecydować za siebie, czy chce przyjąć chrzest i zostać ordynowanym Świadkiem Jehowy.
On sam podjął taką decyzję?
Dokładnie.
Córka przyjęła chrzest w wieku 13 lat, co jak na ten wiek było bardzo dojrzałą decyzją. Syn zdecydował się na to, gdy był 18-latkiem. Tak to bywa, nic nie można robić na siłę, a rodzic nie może zadecydować za własne dziecko.
Uważam, że to dobre podejście, bo gdy człowiek jest w pełni świadomy swojej decyzji, to później łatwiej jest mu żyć w zgodzie z zasadami, które przyjął.Gdyby syn inaczej zadecydował...
...to byłaby jego sprawa. Aczkolwiek wiadomo, że serce by zabolało. Obojgu moim dzieciom zawsze poświęcałam swój wolny czas, starałam się, żeby żyli w zgodzie z zasadami. Zawsze przy nich byłam, zawsze rozmawiałam, zawsze wspólnie rozwiązywaliśmy problemy. Byłam dla nich matką, ale i przyjacielem. Mieli do mnie zaufanie. Największą radością było dla mnie to, gdy widziałam, że się rozwijają. Dlatego miałam nadzieję - modliłam się też o to - że podejmą mądrą decyzję. I tak się rzeczywiście stało, a teraz są dla mnie wielkim wsparciem i pomocą. Dlatego ten trud się opłacał.”
Jak czytam takie artykuły to ogarnia mnie pusty śmiech, gdyby syn zadecydował inaczej to nie byłaby już jego matka raczej , a gdyby go wykluczono bądź sam zrezygnował to na bank już by nie miał matki ani rodziny , kłamstwo kłamstwem pogania , trudno to przemilczeć...
13 latka w pełni świadoma swojej decyzji - szok, niedowierzanie 🙊