Witam.
Jestem w takcie pisania książki pod tytułem "Dlaczego ufam Niewolnikowi wiernemu i roztropnemu". Książka ta w sposób pełny
Czekam na wasze propozycje, co jeszcze się powinno ukazać w takiej książce.
Mam nadzieję że uratuje ona wielu szczerych i oddanych świadków z rąk odstępców.
MarcinieK, skoro już zagościłeś w skromne progi - witam serdecznie.
Proponuję, żeby w ramach ciekawostek oraz poprawy humoru Twoich ewentualnych (przyszłych?) czytelników uraczyć na sam koniec książki rozdziałem pt. SPRAWDŹ CO WIESZ O SWOJEJ RELIGII?.
Proponuję startowy zestaw pytań:
1. Kto byl pierwszym prezesem Towarzystwa Straznica?
2. Jak nazywa sie obecny prezes?
3. Co to jest CK?
4. Z kogo sklada sie CK?
5. Kto redaguje teksty w publikacjach?
6. Kto sprawdza teksty w publikacjach?
7. Czy w sklad CK wchodza drugie owce?
8. Jakbys sie zachowal, gdybys znalazl blad rzeczowy/logiczny w publikacji?
9. Co sądzisz o zmieniajacych sie przepowiedniach CK (tzw. nowych swiatlach?)
10. Co sądzisz o stosunku do wykluczonych?
11. Czy tylko SJ beda wybawieni?
12. Co decyduje o wybawieniu?
13. Dlaczego wg Ciebie wsrod SJ nie sa prowadzone zadne badania socjometryczne, chociaz sa ku temu zebrane odpowiednie dane?
14. Co wiesz na temat nowego Statutu Organizacji?
15. Co wiesz na temat postanowienia kupna aut slużbowych?
16. Co wiesz na temat Warwick?
17. Co wiesz na temat anulowania pozyczek na budowe Sal Krolestwa?
18. Czy wiesz ile zbór w którym jesteś płaci składki na budowę Sal Królestwa i przez jak długi okres będzie ją płacił?
19. Jak traktować sytuację, gdy zmienia się nauka CK i jest ona poparta 'dowodami biblijnymi'? Co ze 'starym światłem', które również było poparte 'dowodami biblijnymi'?
20. Czy dla Ciebie jest materializm?
21. Czy spotkałeś się z presją dotyczącą zdobywania wykształcenia?
22. Czy miewasz wątpliwości co do nauk zapisanych w publikacjach?
23. Gdzie wg Ciebie jest granica między watpliwosciami a odstepstwem?
24. Co wtedy, gdy dowody pozabiblijne stanowią inaczej niż publikacje?
25. Kiedy wg Ciebie pojawił się człowiek na ziemi?
26. Które z publikacji straciły już na aktualności?
27. Czy znasz przykład 'Czy napiłbyś sie szklanki wody wiedząc, że jest tam kropelka trucizny?".
27a. Jaka jest różnica z biblijnego punktu widzenia między przetoczeniem 100 ml krwi a kilkoma kropelkami przy przeszczepie?
28. Czy nazwałbyś przeszczep kanibalizmem?
28a. Czy wiedziałeś, że CK przyrównywała kiedyś przeszczep do kanibalizmu?
29. Co CK mowi o: a) urodzinach? B) imieninach? c) toastach?
29a. Co CK mowi o noszeniu obraczek?
29b. Czy wiesz, ze pochodzenie wszystkich powyzszych zwyczajow jest poganskie?
30. Dlaczego niemile widziane wsrod SJ jest noszenie brody? (Brody u mezczyzn
)
31. Na jakiej podstawie mozna rozpoznac prawdziwa skruche w ciagu kilku godzin?
32. Czy poddalbys sie operacji medycznej osobie, ktora nie jest lekarzem, a przeszla jedynie kurs ratownika medycznego?
32a. Czy uwazasz, ze osoby bez wyksztalcenia psychologicznego powinny udzielac porad i pouczen, które moga decydowac o czyims zyciu?
33. Czy uwazasz, ze podczas wizyt pasterskich na starszych spoczywa Duch Swiety?
33a. Co w sytuacji, gdzie na wizycie pasterskiej wszyscy starsi ukrywaja ciezkie grzechy? Czy wtedy rowniez ciesza sie blogoslawienstwem Boga i namaszczeniem DUcha Swietego?
34. Czy weryfikujesz materialy CK z innymi zrodlami historycznymi, ktore nie sa wskazane w/w publikacjach?
35. Czy gdyby ktos w logiczny sposob ukazal bledne rozumowanie czy przyjalbys jego wyjasnienia?
36. Co sadzisz na temat zniesienia zebran w mniejszych grupach?
37. Co sadzisz na temat pracy grupowej?
38. Co sadzisz na temat pracy ze stojakami, skoro 'rozdawnictwo' zostało skrytykowane jeszcze pare lat temu?
39. Czy cos Ci mowi tytul KRYZYS SUMIENIA?
40. Czy gdyby nie napisał jej odstępca, czy przeczytałbys ja?
41. Jakie pytania chcialbys zadac Bogu?
42. Co z ludzmi, ktorzy nigdy nie uslyszeli o SJ?
43. Czy Bog potrzebuje Organizacji na Ziemi?
44. Dlaczego Bog nie mial Organizacji przez blisko 1850 lat?
45. Czy zdajesz sobie sprawe, ze za kontynuotorow dzieła Russela uważa sie 5 grup religijnych?
46. Dlaczego CK wytyczaly daty konca, skoro 'o owym dniu i godzinei nie wie nikt'?
47. Dlaczego CK krytykuje osoby, ktore probuja wyznaczyc date konca?
48. Co sadzisz o ostracyzmie?
49. Czy wg Ciebie etyczne jest rozdzielanie rodziny tylko dlatego, ze jeden z jej czlonkow zmienil punkt myslenia?
50. Co w sytuacji, gdy ktos interpretuje inaczej nauki niz CK, zostaje za to wykluczany, po czym CK zmienia swiatlo notabede zgodne z pogladami wykluczonego. Co w takiej sytuacji nalezaloby zrobic?
51. Co wiesz na temat pedofilii w Australii?
52. Co sądzisz o poniższym zdaniu: "Myślę, że byłoby arogancją twierdzić, że jesteśmy jedynymi rzecznikami, którymi posługuje się Bóg." J. Jackson, Członek Ciała Kierowniczego.
PS. Świadkowie Jehowy lubią, gdy słowo "Świadek" pisze się z Wielkiej Litery
- to pomoże, a z pewnością nie zaszkodzi, 'uratować wielu szczerych i oddanych świadków z rąk odstępców'.