Wasza "akcja protestacyjna" powoduje , że tym bardziej chętnie pojadę na tegoroczny Kongres....jednak Świadkowie Jehowy mają rację co widać po tym, że odstępcom naprawdę puszczają już nerwy !
Pozdrawiam !
To i ja dołożę kamyczek do twojego ogródka.
I nawet nie będę się wypierać że mi nerwy puszczają bo puszczają tylko chyba z innego powodu niż się Tobie wydaje.
Ponad trzydzieści lat temu kiedy ja jeszcze byłam w twojej Organizacji odstępcom nie podawało się ręki,nie jadało się z nimi przy stole albo przynajmniej grzecznie prosiło żeby opuścili pomieszczenie na czas modlitwy i wiesz co,To nawet było do zaakceptowania.Można było znaleźć uzasadnienie dla takiej postawy i przyjąć że to taka rytualna praktyka Organizacji i wypełniana jest wola Jehowy. Czyli że skoro nie jesteś jednym z nas to nie mozesz uczestniczyć w pewnych obrzędach.
Teraz drogi Parabelumie infantylna a zarazem okrutna i obrzydliwa amaerykańska maniera dotarła na nasz kontynent i Organizacja rozbija i demoluje rodziny.
Teraz jak świadkowi Jehowy sąsiad miedzę zaorze to świadek idzie do światusowego sądu i tam dochodzi swoich praw ale jak temu samemu świadkowi brat straszy zgwałcił dziecko to kwestię winy rozstrzyga grono starszych w osobach hydraulika,kominiarza i kowala
Jak świadka Jehowy dopadnie starość i choroby to się jemu radzi żeby się zwrócił o pomoc do swoich nawet i wykluczonych dzieci bo tak mu prawo gwarantuje ale te same prawo nie działa kiedy to wykluczone dziecko zwraca się o pomoc finansową do rodzica,Wtedy taki rodzic wiedziony radami organizacji woli do skrzynki wrzucić,na dojazd do miejsc zgromadzeń wydać albo nadzorce ugościć.
Kiedy wykluczeni członkowie rodziny chorują i potrzebują pomocy i choćby dobrego słowa to wtedy świadek stosuje zasadę że nie wolno się kontaktować z wykluczonymi.
Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy w Art.87 mowi wyraźnie że rodzice i dzieci są
obowiązani do wzajemnego szacunku i wspierania się"Nooo ale to przecież prawo światusów
Nie dziw się że mi nerwy puszczają że moi bliscy żyją w takim rozdwojeniu jaźni bo dali się zwieść wujkom z ameryki
Życzę jednak miłego odbioru papki kongresowej.
Pozdrawiam