Zaproszenia są też:
w Strażnicy
na jw.org
a w nich jest słowo Pamiątka.
Robimy postępy
Toż i Tusia zrozumiał, i chyba się moim wpisem zainspirował - brawo! Albo podobne miał skojarzenia. A ty Roszado, dalej trwasz przy swoim, chyba wzrok masz nie ten, i już nie dostrzegasz różnic.
Roszada, ja piszę o ulotce - zaproszeniu. Kilka dni temu dotarła do moich rąk od pewnej osoby, która nie ma ani Strażnicy/i jej nie czyta ani też nie ma internetu i tym bardziej nie pasjonuje się jw.org
Trzymając w ręku taką ulotkę - a myślę tu o setkach tysięcy osób, albo wręcz milionach (nie wiem dokładnie ile tego wydrukowano), nie zakładam, że osoby takie, szybko będą otwierać internet i sprawdzać o co chodzi, nie będą również prosić o dodatkowy numer Strażnicy, gdzie padnie słowo pamiątka.
Zakładam, że każda informacja, powinna być kompletna. Uważam, że przygotowanie ulotki powinno być tak zrobione, aby wszystko było jasne!!!!!
Czyli mam ulotkę, a w niej jasno zaproszenie na Pamiątko-wieczerzę, i do tego jakaś rycina.
A my mamy, absurd, to znaczy papugę, i pierdoły o możliwych korzyściach/pożytku! do osiągnięcia ze śmierci Jezusa.
Sam tytuł ulotki, - Roszada, 100% wskazuje, że to zaproszenie na Pamiątkę - oczywiście, że NIE!!!
Choć i samo słowo Pamiątka, nic nie mówi normalnego człowiekowi.
PS. A to że na stronie trochę jaśniej o wszystkim.... no nie wiem, niby tak, ale to chyba powolne przygotowanie do zaniechania Pamiątki w obecnej formie. Będzie się za niedługo obchodzić dzień śmierci Jezusa, a więc kwestia spożywania lub nie -tzw. emblematów nie będzie miała znaczenia, i problem ilości spożywających zniknie sam.