Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Przebudzony Janek z Warszawy zaprasza do działania (głoszenia świadkom Jehowy)!  (Przeczytany 3064 razy)

Offline janex

Cześć
Mieszkam w Warszawie i 3 mies temu nawróciłem się, brakował jeden mały kroczek a bym zostal świadkiem Jehowy. Dzisiaj chcę działać i głosić świadkom Jehowy szukam chętnych osób do działania!

Offline pies berneński

Dzisiaj chcę działać i głosić świadkom Jehowy
Co chcesz głosić i czy czujesz się merytorycznie przygotowany?
Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić.

Offline M

Cześć,

Miło to słyszeć, że udało Ci się uniknąć wciągnięcia do tej organizacji. Musisz jednak wiedzieć, że na tym forum jest wiele osób, które cenią sobie swoją prywatność lub z różnych powodów nie chcą wyjawiać swojej tożsamości, ponieważ nadal są wewnątrz organizacji, dlatego mogą nie być chętne współpracować w tej dziedzinie, szczególnie z kimś kogo w ogóle nie znają :).

Dlatego zanim porwiesz się na to niełatwe zadanie to napisz nam może coś więcej o sobie, o tym jak to się stało że zacząłeś spotykać się ze Świadkami Jehowy i tak dalej, a zobaczymy co dalej.

Offline Estera

Cześć
Mieszkam w Warszawie i 3 mies temu nawróciłem się, brakował jeden mały kroczek a bym zostal świadkiem Jehowy. Dzisiaj chcę działać i głosić świadkom Jehowy szukam chętnych osób do działania!
   O, proszę, następny rewolucjonista.
   Czarna przyszłość czeka WTS w Polsce.
   Co rusz, w różnym krańcu Polski, ludzie wstają z "kolan z przed WTS-u".
   Bardzo dobry znak. Nadarzyniacy postawieni na baczność.
    :) :) :)
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline HARNAŚ

Ale jaki masz sposób na głoszenie? Chcesz może robić to listownie, czy zachodzić do ich domów? Chcesz stanąć  przy własnym stojaku w dobrych miejscach Warszawy z literaturą  demaskującą nauki świadków czy robić pikiety pod salami królestwa? Warto przemyśleć metodę aby osiągnąć dobry efekt. Każdy kto jest tu na forum na swój sposób działa bo wypowiadając swoje argumenty obnaża fałszywe nauki a zobacz ilu gości w ciągu doby odwiedza to miejsce.

Offline Roszada

Cześć
Witaj!
Gdzie chcesz głosić?
Przy stojakach?
Od domu do domu Świadków Jehowy?
Co chcesz głosić?

Offline janex

jesli chodzi o sposoby gloszenia to z wielka checia poslucham propozycji :)
Moje sa na razei takie: roznoszenie ulotek o śj np. po latkach, rozdawanie ludziom na ulicy w okolicach sal królestwa albo stojaków. podchodzenie do śj przy stojakach i rozmawianie z nimi, różne plakaty w widocznych miejscach pokazujące oblicze organizacji. Ciekawe jakei wy macie pomysły :)

A jesli chodzi o moją historię to jak byłem w ogólniaku to moja mama zaczeła sie spotykać z śj i mi też załatwiła studium. Mama szybko została śj ja postanowiłem być punkiem i świadkom to musiało troche dłużej zająć bo aż 3 lata. Kiedy kierując sam swoim życiem znalazłem się w dole, postanowiłem że zostaje nieochrzczony głosicielemna 100% ale ostatni raz przeczytam biblie z otwartym sercem (bo wiedziałem co znaczy być śj że to bilet w jedną stronę). Podczas czytania biblii i szczerej modlitwy jak nigdy Duch prawdy otworzył mi oczy na wszystko. I po przeczytaniu zamiast iśc sie zglosić na nieochrzczonego głosiciela zaczalem głosić im Chrystusa. Zakończyło sie to przerwaniem studium i chodzeniem na zerbania. Od tamtej pory nieprzerwanie czytma Bibllię chodzę do kościoła chrześcijańskiego i teraz chcę wyjść do świadków i głosić i Chrystusa, mówić świadectwo, mówić o ich fałszywych datach itd. I dlatego szukam osób które by mi w tym pomogły albo same czują taką potrzebę aby działać i pomagać w ten sposób świadkom.

Pozdrawiam

PS. jeśli ktoś z was wie jak załatwić ulotki o śj te takie żółte "czy śj na pewno wszystko ci mówią? " będe wdzięczny za pomoc wskazania gdzie moge zadzwonić lub zamówić te ulotki

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4685
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
Moje sa na razei takie: roznoszenie ulotek o śj np. po latkach, rozdawanie ludziom na ulicy w okolicach sal królestwa albo stojaków. podchodzenie do śj przy stojakach i rozmawianie z nimi, różne plakaty w widocznych miejscach pokazujące oblicze organizacji. Ciekawe jakei wy macie pomysły :)

A jesli chodzi o moją historię to jak byłem w ogólniaku to moja mama zaczeła sie spotykać z śj i mi też załatwiła studium. Mama szybko została śj ja postanowiłem być punkiem i świadkom to musiało troche dłużej zająć bo aż 3 lata. Kiedy kierując sam swoim życiem znalazłem się w dole, postanowiłem że zostaje nieochrzczony głosicielemna 100% ale ostatni raz przeczytam biblie z otwartym sercem (bo wiedziałem co znaczy być śj że to bilet w jedną stronę). Podczas czytania biblii i szczerej modlitwy jak nigdy Duch prawdy otworzył mi oczy na wszystko. I po przeczytaniu zamiast iśc sie zglosić na nieochrzczonego głosiciela zaczalem głosić im Chrystusa. Zakończyło sie to przerwaniem studium i chodzeniem na zerbania. Od tamtej pory nieprzerwanie czytma Bibllię chodzę do kościoła chrześcijańskiego i teraz chcę wyjść do świadków i głosić i Chrystusa, mówić świadectwo, mówić o ich fałszywych datach itd. I dlatego szukam osób które by mi w tym pomogły albo same czują taką potrzebę aby działać i pomagać w ten sposób świadkom.

Pozdrawiam

PS. jeśli ktoś z was wie jak załatwić ulotki o śj te takie żółte "czy śj na pewno wszystko ci mówią? " będe wdzięczny za pomoc wskazania gdzie moge zadzwonić lub zamówić te ulotki

Powiem ci coś co zwali cię z nóg.   Będąc wtłoczonym w bycie Świadkiem Jehowy miałem kiedyś przemyślenie a potem ta myśl była w moim pobliżu i myślę że dotyczy to wielu lub większości Świadków : Myślałem sobie że nie interesuje mnie religia, tylko że tak trzeba że to jest prawda

Nie rozmawiaj z Świadkami o Bogu i o Jezusie bo naprawdę większości te tematy nie interesują, są po prostu zmanipulowani i zagłodzeni pod względem duchowym - bo jak niby mają żyć dzięki pokarmowi duchowemu skoro są karmieni przez BRODCASTING niczym paliatywnie chora osoba w hospicjum sądą bezpośrednio do żołądka.

Skup się lepiej na uświadomieniu im że góra ma ich w d..ie i że są w sekcie-może to ich zainteresuje

Offline Dietrich

Obym się mylił, ale według mnie nie jesteś zupełnie szczery. Twój zapał również. 

Offline Roszada

....
Przecież do tego nie są ci potrzebni ludzie.
Sam znam osobę która w pojedynkę rozkolportowała tysiące tych ulotek w Gdańsku.
Ulotki możesz przecież sobie zamówić u drukarza.
Masz kasę masz ulotki.
Może Gedeon coś ci napisze o ulotkach.
Napisz tez do Sebastiana, on jest w Wyzwolonych.

Offline janex

A jak to zrobił? roznosił po ludziach czy po klatkach jakie sposoby?

Offline nowa

O, proszę, następny rewolucjonista.
   Czarna przyszłość czeka WTS w Polsce.
   Co rusz, w różnym krańcu Polski, ludzie wstają z "kolan z przed WTS-u".
   Bardzo dobry znak. Nadarzyniacy postawieni na baczność.
    :) :) :)
Cześć Estera :)
Ludzie wstają z kolan, masz rację!

Janek,
Pozdrawiam!

KaiserSoze

• Gość

Janek,
Pozdrawiam!

Nigdy na kolanach przed WTSem nie byłem. Owszem, byłem (jestem) częścią tej religii, ale na kolanach byłem jedynie jak się poślizgnąłem na lodzie.
:D

od-nowa

• Gość

Janek,
Pozdrawiam!
Witaj Janek.
Jak się to stało, że napisałeś z konta osoby z Loginem "Nowa"?
Twoje konto to "janex", bo chyba nie posiadasz na Forum dwóch kont i nie jesteście Ty "janex" i "Nowa" tą sama osobą?
Dziękuje z góry za odp.
Pozdrawiam również.

Offline M

Od-nowa: Nie zrozumiałaś. Nowa napisała do Janka że go pozdrawia, a nie że jest Jankiem :)