jesli chodzi o sposoby gloszenia to z wielka checia poslucham propozycji
Moje sa na razei takie: roznoszenie ulotek o śj np. po latkach, rozdawanie ludziom na ulicy w okolicach sal królestwa albo stojaków. podchodzenie do śj przy stojakach i rozmawianie z nimi, różne plakaty w widocznych miejscach pokazujące oblicze organizacji. Ciekawe jakei wy macie pomysły
A jesli chodzi o moją historię to jak byłem w ogólniaku to moja mama zaczeła sie spotykać z śj i mi też załatwiła studium. Mama szybko została śj ja postanowiłem być punkiem i świadkom to musiało troche dłużej zająć bo aż 3 lata. Kiedy kierując sam swoim życiem znalazłem się w dole, postanowiłem że zostaje nieochrzczony głosicielemna 100% ale ostatni raz przeczytam biblie z otwartym sercem (bo wiedziałem co znaczy być śj że to bilet w jedną stronę). Podczas czytania biblii i szczerej modlitwy jak nigdy Duch prawdy otworzył mi oczy na wszystko. I po przeczytaniu zamiast iśc sie zglosić na nieochrzczonego głosiciela zaczalem głosić im Chrystusa. Zakończyło sie to przerwaniem studium i chodzeniem na zerbania. Od tamtej pory nieprzerwanie czytma Bibllię chodzę do kościoła chrześcijańskiego i teraz chcę wyjść do świadków i głosić i Chrystusa, mówić świadectwo, mówić o ich fałszywych datach itd. I dlatego szukam osób które by mi w tym pomogły albo same czują taką potrzebę aby działać i pomagać w ten sposób świadkom.
Pozdrawiam
PS. jeśli ktoś z was wie jak załatwić ulotki o śj te takie żółte "czy śj na pewno wszystko ci mówią? " będe wdzięczny za pomoc wskazania gdzie moge zadzwonić lub zamówić te ulotki