Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Dz 20:28  (Przeczytany 41231 razy)

Offline Roszada

Odp: Dz 20:28
« Odpowiedź #165 dnia: 07 Luty, 2017, 19:19 »
Czy ci mający nadzieję na życie wieczne na ziemi to też chwasty ? ;)
Półchwasty. ;D
A skąd mają pewność życia na ziemi?
Dlatego że należą do Towarzystwa Strażnica? :)

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 07 Luty, 2017, 19:24 »
Czy ci mający nadzieję na życie wieczne na ziemi to też chwasty ? ;)

No właśnie nie wiem. Ale na pewno nie pszenica. Może maki albo chabry?

Offline kserksess

« Odpowiedź #167 dnia: 07 Luty, 2017, 19:42 »
Półchwasty. ;D
A skąd mają pewność życia na ziemi?
Dlatego że należą do Towarzystwa Strażnica? :)

Dlatego, że wierzą w Jehowę.
"Jehowa, Bóg waszych praojców, Bóg Abrahama,+ Bóg Izaaka+ i Bóg Jakuba,+ posłał mnie do was’. To jest moje imię po czas niezmierzony+ i ono mnie upamiętnia na pokolenie za pokoleniem" Wj 3

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 07 Luty, 2017, 19:44 »

Zapoznałeś się? Jesteś/Będziesz tą pszenicą czy chwastem?

Offline kserksess

« Odpowiedź #169 dnia: 07 Luty, 2017, 19:47 »
Zapoznałeś się? Jesteś/Będziesz tą pszenicą czy chwastem?

Zapoznałem się. Mam nadzieję, że będę tu na ziemi cały czas.
"Jehowa, Bóg waszych praojców, Bóg Abrahama,+ Bóg Izaaka+ i Bóg Jakuba,+ posłał mnie do was’. To jest moje imię po czas niezmierzony+ i ono mnie upamiętnia na pokolenie za pokoleniem" Wj 3

Offline Roszada

« Odpowiedź #170 dnia: 07 Luty, 2017, 19:47 »
W Jehowę wierzy 70 odłamów badaczy Pisma Świętego na świecie.
Poza tym w Jehowę wierzy kilka innych wyznań w Polsce.
Poza tym wielu exŚJ wierzy w Jehowę.

Tu jest istotna ORGANIZACJA a nie Jehowa by byc zbawionym:

„Studiujący Biblię muszą się zapoznać z organizacją »jednej trzody«, o której mówił Jezus w Jana 10:16. Muszą w pełni zrozumieć, że przynależność do organizacji Jehowy jest niezbędna do zbawienia” (Nasza Służba Królestwa Nr 11, 1990 s. 7).

Ale jeśli odsuniemy się od organizacji Jehowy, w żadnym innym miejscu nie znajdziemy prawdziwej radości ani nadziei na zbawienie” (Strażnica Nr 18, 1993 s. 22).

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 07 Luty, 2017, 19:51 »
Zapoznałem się. Mam nadzieję, że będę tu na ziemi cały czas.

No to Kserksesie, czy uważasz, że jesteś:
a) pszenicą;
b) chwastem?
Zauważ, że w przypowieści Jezusa ludzie nie mogą być czymś innym.

Offline kserksess

« Odpowiedź #172 dnia: 07 Luty, 2017, 19:54 »
W Jehowę wierzy 70 odłamów badaczy Pisma Świętego na świecie.
Poza tym w Jehowę wierzy kilka innych wyznań w Polsce.
Poza tym wielu exŚJ wierzy w Jehowę.

Tu jest istotna ORGANIZACJA a nie Jehowa by byc zbawionym:

„Studiujący Biblię muszą się zapoznać z organizacją »jednej trzody«, o której mówił Jezus w Jana 10:16. Muszą w pełni zrozumieć, że przynależność do organizacji Jehowy jest niezbędna do zbawienia” (Nasza Służba Królestwa Nr 11, 1990 s. 7).

Ale jeśli odsuniemy się od organizacji Jehowy, w żadnym innym miejscu nie znajdziemy prawdziwej radości ani nadziei na zbawienie” (Strażnica Nr 18, 1993 s. 22).

No i co w związku z tym ? Ja nie mam pojęcia kto będzie zbawionym. Biblia jasno podaje co trzeba robić aby być zbawionym Na pewno walka z Jehową, jego imieniem nie jest czyms dobrym aby być zbawionym .

Gorszyciel, więc widocznie ja jestem "pszenicą" ;)
A tak szczerze to nigdy nad tym nie zastanawiałem się. Ty widze drążysz temat . Tylko po co ?
« Ostatnia zmiana: 07 Luty, 2017, 19:56 wysłana przez kserksess »

Offline Roszada

« Odpowiedź #173 dnia: 07 Luty, 2017, 19:55 »
No to Kserksesie, czy uważasz

Od tej chwili już nie widzę postów kserksesa, włączyłem mu ignora i zamieściłem na poniższej liście ignorowanych.
Zakończyłem zabawę z człowiekiem udającym Świadka Jehowy, który nie ma pojęcia o nauce Towarzystwa Strażnica, a chce innych pouczać.
Szkoda czasu na chłopa.

Offline kserksess

« Odpowiedź #174 dnia: 07 Luty, 2017, 19:57 »

Od tej chwili już nie widzę postów kserksesa, włączyłem mu ignora i zamieściłem na poniższej liście ignorowanych.
Zakończyłem zabawę z człowiekiem udającym Świadka Jehowy, który nie ma pojęcia o nauce Towarzystwa Strażnica, a chce innych pouczać.
Szkoda czasu na chłopa.

Bardzo mnie to cieszy ! Powodzenia w tej twojej walce z prawdą o Jehowie ! Nie dasz rady ale walcz ! ;)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14457
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #175 dnia: 07 Luty, 2017, 20:02 »

Szkoda czasu na chłopa.

Żeby to był jeszcze chłop, to można by było podyskutować  ;D. Ale z kserksessem. Po prostu nie ma o czym.  ;D To jest przysłowiowa gra z gołębiem w szachy.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline kserksess

« Odpowiedź #176 dnia: 07 Luty, 2017, 20:08 »
Żeby to był jeszcze chłop, to można by było podyskutować  ;D. Ale z kserksessem. Po prostu nie ma o czym.  ;D To jest przysłowiowa gra z gołębiem w szachy.

Gra w szachy jest bardzo szlachetna i przydatna w logicznym myśleniu ;)

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 07 Luty, 2017, 20:09 »
Gra w szachy jest bardzo szlachetna i przydatna w logicznym myśleniu ;)

Ale uczy wojowania. Zdecydowałeś już: chwast czy pszenica?

Offline kserksess

« Odpowiedź #178 dnia: 07 Luty, 2017, 20:13 »
Ale uczy wojowania. Zdecydowałeś już: chwast czy pszenica?

Zdecydowałem.

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: 07 Luty, 2017, 20:15 »
Więc? Chwast czy pszenica? Radzę Ci: ogarnij człowieku czego Świadkowie Jehowy uczą NAPRAWDĘ.