Nie znam takich przypadków . Kogo wykluczyli za inną interpretację Biblii ?
Naprawdę ? Znowu kłamiesz....
Antyhryst czy odpowiesz na moje pytania?
Nie znam takich przypadków . Kogo wykluczyli za inną interpretację Biblii ? Jeśłi załóżmy ktoś woli wierzyć w Trójcę to takiego odstępcę należy wyrzuciś jak najszybciej i niech biegnie z tym do braci odstępców
Powiesz mi w końcu na jakie pytania ?
Czy zrozumiałeś już, że pisarze ewangelii nie cytowali wprost Jezusa, tylko pisali to co im duch święty kazał?Nie rozmawiamy o tym co powiedział Jezus, a o tym co napisali ewangeliści. Czy dostrzegasz różnicę?Czyżbyś uważał, że Jezus jest większy od Jahwe, i jego słowa, jakkolwiek wypowiedziane, są ważniejsze od natchnienia duchem pisarzy?Ale to ma się NIJAK do tematu. Czekam wciąż na odpowiedź na pytanie czy dostrzegasz o czym rozmawiamy - nie o tym co mówił Jezus, tylko co napisali pod natchnieniem ewangeliści.Czy ty to rozumiesz? Jeśli nie, napisz proszę, spróbuję wyjaśnić ci to prościej.JEZUS NIE PISAŁ EWANGELII. Czy to rozumiesz?I dodatkowo kolejne:Czy widzisz, że tu skłamałeś?
To idź do starszych zboru i powiedz że nie zgadzasz się z nauką o "pokoleniu", przekonasz sie jak to działa.
Ale ja zgadzam się z nauką o pokoleniu, przeciez sam Jezus o tym naucza Co jest Gedeonie ? Mam odrzucić nauki Jezusa ? Dobre......
M, skoro chciałęs głosić odstępcze nauki to słusznie cię wykopali. Organizacja Jehowy musi być czysta w wielbieniu Jehowy.
Jezus nauczał o roku 1914? W którym miejscu? Chętnie zobaczę .
Jezus nauczał o pewnym pokoleniu ŚJ starają się ustalić które to jest pokolenie. Zgadza się czy nie ? Ty wierzysz w liczby czy w Jehowę ? To może zagraj w totolotka
Jezus nauczał o pewnym pokoleniu