Gerontas, ładnie piszesz tyle, że nie zauważasz, że jakakolwiek dyskusja z wami, że piszecie kłamstwa i bzdury na temat ŚJ też kończy się zbanowaniem z waszego forum.
Tak więc i u was albo szkalować ŚJ albo morda w kubeł , zgadza się ? Piewco "wolności" ?
Prawda jest niezmienna ale trzeba jej szukac co cąły czas czynią ŚJ.
Miałeś wskazać fragmenty mówiące o tym, że Jezus jest równy swojemu Ojcu, Jehowie. czekam.
Antyhryst: ile brakuje Ci do kwantum? Masz już
10h służby na dzisiaj, wytrzymasz jeszcze godzinę i pobijesz mój dzienny rekord! Jehowa jest dumny z Twojej gorliwej postawy!
Tylko pamiętaj, wolą Bożą jest odliczyć czas spędzony w toalecie, na zjedzenie posiłku i dojazd na teren - w Twojej sytuacji - podejście do komputera. Jeśli jesteś rozsądnym głosicielem, w co nie wątpię, wziąłeś ze sobą laptopa i wykorzystałeś czas optymalnie, pisząc również podczas siedzenia na sedesie
Oh wait.. przecież nie wolno wchodzić na odstępcze strony. Czyli nie możesz raportować czasu spędzonego tutaj. Nawet więcej, masz obowiązek zgłosić się do starszych po pomoc duchową. Jako aktualny członek zboru daję Ci tydzień żebyś zgłosił się do pasterzy i przyznał się do grzechu przeciwko organizacji - wdałeś się w dyskusję z odstępcami i czytałeś ich zakazane materiały
(Żartuję - gdybyś nie załapał)
Czyżbyś był jednak hipokrytą wybierającym, do których praw masz ochotę się zastosować? Odpowiedz dlaczego twierdzisz, że służysz Jehowie, a jednocześnie jesteś mu nieposłuszny?
Przepraszam za mój prześmiewczy ton, przeczytałem cały wątek i nie widzę sensu dyskusji z kimś, kto nie chce logicznie rozmawiać. Rzucanie haseł 'wy się mylicie, ja mam rację' bez otwartości na argumenty to metody w stylu WTS, tak odbieram wypowiedzi braciszka Antyhrysta. Przynajmniej
będzie wątek dla potomnych, łatwo wyciągnąć wniosek kto w tej dyskusji ma dowody na poparcie własnych tez.ps. masz błąd ortograficzny w nicku, piszemy ANTYCHRYST