Keiser, ja nigdy nie czułem się ani biedny ani zagubiony. Wręcz przeciwnie - po wyjściu z fałszywej religii jaką jest na pewno chociażby kościół katolicki czy rzymskokatolicki czuję się wreszcie wyzwolony z kłamstw jakie tam słyszałem i słyszę do dzisiaj
.
M, na razie próbuję ustalić, czy to, że Jehowa jest jedynym Bogiem jest kłamstwem czy prawdą głoszoną przez ŚJ
Może ty pomożesz Efektowimotyla bo chyba ma z tak prostym pytaniem duży problem.
Efektmotyla, no i co z tego ? To, że nie ma Trójcy odkryli Badacze Pisma Świętego w XIX wieku i co z tego ? Czy ten zakonnik czy badacze nie mieli racji ?
A może wierzysz w Trójcę bo wymyślono ją już w IV wieku ne ? To jak w końcu twoim zdaniem Bóg ma na imię ? Jehowa czy może Trójca ?
Efekciemotyla, to jak twoim zdaniem Żydzi, którzy w ST wszystkie imiona zapisywali samymi spółgłoskami odczytywali imię Boga ? Skąd wiesz jak odczytywali imię Abrahama czy Izajasza ? Moze zakazać używania wszystkich imion występujących w ST ? A skąd wiesz jak nalezy prawidłowo odczytać imię Jezusa, syna Jehowy ?