Wróżysz z fusów.
(...) Na przyszłość o KK zakładaj wątki w odpowiednim miejscu.
Tu ludzie szukają informacji o organizacji, a nie o KK.
Ależ ja nie zakładam osobnego wątku, tylko wspomniałem, że wszelkie spadki ilościowe dotyczą również Kościoła Katolickiego, i tyle. A poza tym, drogi Roszado, nie wiesz czego ludzie szukają tutaj, bo nie siedzisz w głowie każdego.
Pisanie o Świadkach musi odbywać się w kontekście, kontekście społecznym i religijnym, inaczej forum stanie się sektą.
Tak sobie myślę, czy aby, Strażnica nie zatruła Ci myślenia? Nie jest bez znaczenia to czym się człowieka karmi całymi dniami.
A co do danych, to nie ma miejsca na przytaczanie wszystkich statystyk. ALe dla przykładu dowiadujemy się:
"Jeszcze nigdy w Niemczech nie odnotowano tak wielu wystąpień z Kościoła, jak w roku ubiegłym. W porównaniu z 2013 r. ich liczba wzrosła o ponad 20 proc. i wynosiła 217 716 osób (w 2013 r. – 178 805)” -
http://gosc.pl/doc/2598753.Niemcy-Duzy-wzrost-wystapien-z-KosciolaZ tego co wiem, teraz wierzących w Niemczech też nie przybywa. Podaje te info, aby pokazać, że ten -1 procent, spadku u Świadków Jehowy, to i tak niewiele w porównaniu z odpływem katolików w różnych częściach świata.
A co do tematu, wątku, to brzmi niezrozumiale