Własnie , ja wyraziłem tylko swoja prośbę.Nie nakazywałem ,ani nie zabraniałem.Uwazam za zasadne to,że post chcialem skierowac tylko do osob zwiazanych tematem,czyli takich,ktore dane osobowe mogly byc w TS.Dotyczy to osob wykluczonych,ktore same odeszly ,ale byly formalnie SJ.Roszada nie byl ani jednym ani drugim.Chodzilo o wymianę informacji w tym temacie wylacznie z osobami ,ktorych to dotyczy.
Szczebiotka.Moja intencja nie bylo urazenie nikogo.To ze bylas glosicielka nie znaczy ,ze formalnie bylas w organizacji.Jak sie w czyms formalnie nie jest,to i formalnie nie mozna z tego wyjsc.Mozesz zadzwonic do nich i sie zapytac czy przetrzymuja dane glosicieli,ktorzy nie zostali ochrzczeni i w mysl statutu nie sa czlonkami TS.
Staram sie traktowac innych rowno ,a nie miec wzglad tylko na to,kto jest tu moim znajomym.Czy tylko Twoi znajomi maja sie czuc tu dobrze?Stroniczosc,kumoterstwo?Gdzie ta rownosc dla kazdego na forum?Oni moga czuc sie dobrze szanujac czyjas prosbe.W takim razie nikt sie nie martwi czy ja tez bede sie czuł tutaj dobrze jak lekcewazy moja prosbe.Jezeli kogos poprosisz o cos i ktos to oleje,to jak bedziesz sie czuć?
w ktorym miejscu obraziłem Roszadę?
Przyklad. Jezli pytam sie hydraulikow jak rozwiazac problem a odpowiada mi zamiast nich malarz,to i tak bede ignorowac jego wypowiedz,poniewaz założe z gory ,że wlasciwa odpowiedz dostane od hydraulika.Dlatego moj post zostal zaadresowany do osob ktorych temat dotyczy.Jak widac sa tu pewne osoby,ktore korzystaja z wolnosci na forum aby nie respektowac prosb, i wtracac sie w dowolny temat.
To ze nie ma czegos w regulaminie nie musi oznaczac braku respektu dla innych.Prawo tez wszystkiego nie zabrania,ale jest jeszcze etyka,ktorej przekroczenie nie skutkuje wyrokiem sadowym.Jedynie swiadczy o tym,jak szanujemy wole innych.
Jak jakis katolik poprosi o wypowiedz tylko innych katolikow to ja to uszanuje.Moze to kwestia wychowania.Inni wykorzystuja brak zakazu do uzasadniania swojego dzialania.Przyzwoitosc i etyka widac ida na margines.
Ok .W takim razie zapraszam wszystkich do udzielenia info odnosnie danych osobowych.Moze sie pomylilem i wypowiedza sie osoby,ktore nie maja zadnego doswiadczenia,czy przebytej drogi w tym temacie.