Zacznę od prośby o wybaczenie, bo nie ujawnię swych danych osobowych. Aktualnie jeszcze oficjalnie jestem w organizacji ...ale sercem...cóż...nie sądziłem , że kiedyś to powiem ...daleko. Ale od początku. Prawie 10 lat byłem starszym w miejscowym zborze , na zachodzie Polski. Pierwszą rysą w moim "murze teokratycznym" był fakt spotkania w służbie człowieka, historyka, archeologa, dałem mu broszurę "Pochodzenie życia" przekonany , że informacje w niej zawarte pomogą mu pójść dobrą drogą. Okazało się jednak, że to on obalił prawie wszystko co tam napisano, miał ogromną biblioteczkę i był w stanie obalić prawie wszystko co tam napisano i to opierając się na tych samych autorytetach na które powoływano się w broszurze. Pokazywał mi całe ich wypowiedzi w książkach. Co więcej okazało się,że facet przez lata był w Egipcie i zajmował się datowaniem. Proszę w tym miejscu ewentualnych zapaleńców by nie przekonywali mnie o błędach w datowaniu bo je znam, ale wiem też jak precyzyjne są niektóre metody. Wtedy jednak nie przejąłem się tym ani trochę. W pełni ufałem temu co CK pisało w książkach. Jakieś półtora roku temu w absurdalnych okolicznościach zostałem zdjęty z usługiwania. W czasie wizyty NO dosłownie w ciągu 24 godzin. Na spotkaniu starszych , na oczach całego grona z pominięciem wszelkich zasad biblijnych i tylko w oparciu o - cytuję "wizje" NO zostałem zdjęty z usługiwania. Całe grono siedziało i ani słowa nie powiedziało , nie mówię już że w mojej obronie , ale w obronie zasad biblijnych, które NO całkowicie zignorował. Pewnie bali się, że też zostaną zdjęci.( Jak ktoś chce znać szczegóły to proszę pytać, nie mam nic do ukrycia) Jakoś jednak to przebolałem , stwierdziłem, że "korona mi z głowy nie spadła" i nadal mogę służyć Jehowie jako głosiciel. Z nadzieją że wrócę do usługiwania. Jednak wszystko się zmieniło jakiś miesiąc temu - zawsze dużo czytałem , najróżniejszych książek, zawsze chciałem dojść do prawdy w każdej dziedzinie , zawsze ceniłem prawdę jako taką. No i pewnego dnia zacząłem szukać informacji na temat budowy w Warwick, ale na swoje (nie)szczęście szukałem ich na świeckich stronach m.in na stronach angielsko-języcznych miasta Warwick. I wtedy trafiłem na temat zanieczyszczenia ziemi , zestawiłem sobie to z tym że CK twierdzi, iż to sam Jehowa im wskazał tą lokalizację. Zacząłem więc "kopać" no i dokopałem się do ukrywania pedofilii, do należności do ONZ i tych wszystkich brudów. Ci co są w temacie to wiedzą. Zaszokował mnie list Gerrita Loscha do sądu w Austalii, w którym wypiera się jakichkolwiek związków z Towarzystwem. Do dziś nie mogę pojąć jak można chronić pedofli, ja bym ich...nie dokończę
Wszystko to i jeszcze inne sprawy nieuchronnie sprawiło że powoli tracę wiarę w Boga. Jakiś czas temu wpadły mi książki o Słowianach, stąd tez mój nick. Wg. najnowszych odkryć archeologii wiadomo , że prasłowianie - Ariowie mieszkali na polskich ziemiach już ponad 10 tyś. lat temu. Ma się to więc nijak do długości istnienie człowieka wg. Biblii czy też interpretacji CK. A w czasie gdy Mojżesz rzekomo otrzymał prawa, Słowianie już od dawna żyli wg. tzw. Wed słowiano-aryjskich, które uczą co najmniej tak samo wysokich zasad moralnych , jeśli nie wyższych niż mieli Izraelici. Poza tym już 3500 lat temu Słowianie mięli bardzo wysoki poziom higieny, Biblia wcale nie jest tu wyjątkiem. Poza tym mieli bardzo rozwiniętą medycynę, szczególnie zielarską, a chirurgię mieli na poziomie, jaki nie śnił się Izraelitom. Dlatego teraz sięgam do korzeni, korzeni słowiańskich, czytam, zdobywam wiedzę. Zamierzam żyć po prostu życiem "porządnego" człowieka. Wedy uczą poszanowania każdego człowieka, poszanowania ziemi, na której żyjemy. Wiecie że kradzież i inne przestępstwa pojawiły się na naszych ziemiach dopiero po narzuceniu nam chrześcijaństwa? Słowianie tego nie zali! Dlatego też szanuję Was wszystkich, Wasze historie , Wasze wybory drogi życiowej i o to samo proszę Was w stosunku do mojej osoby. Chętnie odpowiem na każde Wasze pytanie, jak tylko będę potrafił. Pewnie z wieloma z Was chętnie wychyliłbym browara:) A że jestem po rozwodzie to i pewnie poznałbym jakąś szlachetną niewiastę
Pozdrawiam Was wszystkich! Fajnie że trafiłem w takie miejsce. Wybaczcie ,że się tak rozpisałem. Nie dało się inaczej