Nie wiem czy to dobre miejsce na ten wątek, ale zaryzykuję
Jakiś czas temu miałem rozmowę z dość betonowym bratem na temat wydarzeń w Australii. W zasadzie to ja zdążyłem tylko o tym wspomnieć, lecz rozmówca natychmiast rozpoczął długi wywód, tłumacząc iż to wszystko nieprawda. Stwierdził, że gdyby informacje były prawdziwe, to w każdym zborze w Australii musiałby się znajdować pedofil, a to przecież niemożliwe. Dodatkowo stwierdził, że polskie artykuły na onet.pl i innych stronach, poruszające tę kwestię, zniknęły ze stron kilka dni po opublikowaniu. Dla mego rozmówcy był to jakby święty i ostateczny dowód, że Jehowa zgromił kłamstwa oszczerców i przywrócił dobre imię Organizacji
Ale teraz najważniejsze - ów brat stwierdził, iż pojawianie się takich doniesień na temat Organizacji to skutek tego, że na media ma całkowity wpływ KLER KATOLICKI. Że im zależy na zniszczeniu Organizacji itp itd. Po jakimś czasie zastanowiłem się jak oni sobie do końca wyobrażają wpływ KK na media w tej kwestii. Raz do roku zbiera się synod i przy okrągłym stole debatuje jak tutaj rozwalić Świadków Jehowy ?
Stąd moje pytanie. Jakie były najbardziej absurdalne zarzuty pod adresem innych religii które pamiętacie, a które miały być jakimś dowodem, że wszyscy inni nas prześladują, a tylko my tacy cnotliwi i prawowierni ?