Ja widzę jak to zostało nazwane 'dziwne', powiem od siebie zastanawiające 'dodatki' w rysunkach, obrazkach umieszczone w publikacjach TS.
Nie wiem po co są w ten sposób i w ogóle po co tam są 'ulokowane'.
Też chciałabym wiedzieć, tak jak i Ty jaka jest treść przekazu.
Jakiś czas temu w Polityce przeczytałem że "fallusy mogą mieć znaczenie religijne, np. jako cecha jakiegoś bóstwa (np. Priapa,) bądź symbol płodności, albo, częściej, jako obiekt apotropaiczny. „Apotropaiczny” to okropne słowo, wiem, ale ja go nie wymyśliłem. Zasadniczo oznacza ono „odstraszający zło”. Starożytni byli przekonani, że wyobrażenia wielkiego przyrodzenia mogą odpędzić złe duchy, dlatego się nimi otaczali. Produkowano lampki w kształcie penisów, dzieciom zakładano naszyjniki-fallusy, umieszczano ja na mozaikach przed wejściem do domu, albo na skrzyżowaniach, jako hermy . Innymi słowy, gdyby starożytni robili filmy o wampirach, to główny bohater nie odstraszałby tych krwiopijców czosnkiem."
Ot i sprawa rozwiązana w WTS-ie ktoś boi się odstępców( może jakiś grafik) i dlatego umieszcza takie tam dziwadła
A tak na poważnie fallus kojarzy się z przyjemnością zarówno kobietom jak i mężczyznom Kiedy mózg zapamiętuje taki obraz, ciało chętnie przekonuje się do danego produktu, jest bardziej podatne żeby go zakupić, produkt kojarzy się z czymś przyjemnym i chętniej w przyszłości do niego wracamy. Tak niektórzy mądrzy od reklam to tłumaczą
żródło:http://sztukaantyku.blog.polityka.pl