Miałem zrobić z tego dłuższy post, ale na razie nie mam czasu, a trzeba to napisać, bo nasi kochani Nadarzyniacy robią się coraz bardziej zuchwali i bezczelni w swojej krucjacie przeciwko "odstępcom" którzy piszą prawdę o ich organizacji. Powiem zatem na razie tylko tyle, że od jakiegoś tygodnia na forum uparcie rejestrują konta ludzie z Nadarzyna. Ostatnio wchodzą przez proxy (dlatego banowanie jest mało skuteczne), ale początkowo bezmyślnie weszli ze swojego prawdziwego IP, tj. 37.128.89.115. Szybki rzut oka na
bazę whois i wiemy z kim mamy do czynienia:
inetnum: 37.128.89.112 - 37.128.89.119
netname: STRAZNICA-Warszawa
descr: STRAZNICA - TOWARZYSTWO BIBLIJNE I TRAKTATOWE
person: Rzezwicki Adrian
address: Warszawska 14
address: Nadarzyn 05-830
address: Poland
phone: +48 608 555088
Panie
Adrianie Rzeźwicki, ja rozumiem że szkoła Gilead mogła uderzyć do głowy (tak, oglądamy uważnie tv.jw.org i transmisje z wizyt przedstawiciela biura głównego), ale proszę się ogarnąć i przestać zaburzać pracę naszego forum poprzez wielokrotne rejestrowanie fałszywych kont, a także podszywanie się pod osoby "wybudzone" celem wyłudzania danych. Jeśli nie zaprzestanie pan (lub pana podwładni) tego robić, będziemy zmuszeni zgłosić sprawę do prokuratury z tytułu:
1) zaburzania działania sieci teleinformatycznej
2) prób wyłudzania danych osobowych
Nasi goście z Nadarzyna byli na tyle bezczelni, że pozakładali po kilka kont z których rozsyłali prywatne wiadomości do niektórych użytkowników forum. Przedstawiali się przy tym jako osoby "wybudzone" i tworząc sobie całą historyjkę jak też byli źle traktowani przez starszych, jakie to nie znają przekręty w organizacji itp., jednocześnie zachęcając do kontaktu ze sobą. Posługiwali się przy tym jawnymi kłamstwami.
W przeciągu ostatniego tygodnia zbanowałem następujących użytkowników, z których wszyscy prawdopodobnie są dziełem jednej osoby: Jehu, Asa, lukitrue, chamo, stefan, noname. Z kont tych użytkowników i z wielu adresów IP których używali wchodzono na nasze forum niemal codziennie od dłuższego czasu, czasem nawet po kilka razy dziennie, rano, w południe i wieczorem. Najnowsza inkarnacja to "Piter" który właśnie jest na forum, zostawiam go na chwilę żeby przeczytał ten post.
Swoją drogą, chyba zapomnieliście Państwo, panowie Nadarzyniacy, o tym co jest napisane w Waszej własnej Biblii:
(Objawienie 21:8) Ale co do tchórzów (...), i wszystkich kłamców — ich dział będzie w jeziorze płonącym ogniem i siarką. To oznacza drugą śmierć”.
(Psalm 26:4) Nie zasiadam z mężami nieprawdy; a z tymi, którzy ukrywają, kim są, nie wchodzę.
Apel do forumowiczówNigdy nie podawajcie ŻADNYCH danych osobowych innym forumowiczom, szczególnie tym z krótkim stażem. Załóżnie oddzielny adres email do korzystania z tego forum, aby zminimalizować ryzyko odkrycia Waszej tożsamości.
Każde podejrzenie wyłudzania danych lub inne podejrzane działania od razu zgłaszajcie do administracji.
Aktualizacja z 12 sierpnia 2016:Za zgodą użytkowników, którzy byli nękani przez szpiegów z Nadarzyna prywatnymi wiadomościami udostępniamy pełną treść wiadomości (z zamazanymi danymi wrażliwymi), jakie były wysyłane przez Nadarzyniaków przez nasze forum.
Poniżej znajduje się wiadomość, jaką otrzymał jeden z użytkowników forum od naszego gościa z Nadarzyna, próbując wyciągnąć od niego adres email, posiłkując się przy tym zmyśloną historyjką mającą wzbudzić zaufanie:
A tutaj ci sami ludzie z Nadarzyna, jednak już pod innym nickiem (gdyż tamto konto zostało zbanowane) mniemając, że udało im się ustalić tożsamość tego użytkownika, próbują wzbudzić w nim poczucie winy, a gdy to nie skutkuje, posuwają się nawet do gróźb i zastraszania: