Gdyby mi tak odpowiedział starszy zboru, powiedziałbym mu, że jego postawa jest wstrętna i stanowi zagrożenie dla członków zboru. I to właśnie takie myślenie przynosi ujmę tej organizacji.
Następnie zakazałbym swoim dzieciom nawet zbliżać się do niego.
Licho wie co mu we łbie siedzi, skoro wygaduje takie brednie.
według mnie na bezdusznych starszych żadne krytykanckie uwagi czy ostre słowa nie działają, oni przed oczami maja tylko JWORG, po ostatnich rozmowach stwierdziłem, że zachowują się jak roboty, żadne argumenty nie docierają do nich, kiedy dowiedziałem się o pedofilach i zdecydowałem się zbadać sprawę, nagle otrzymałem potężny cios w twarz, chodziłem przez kilka miesięcy jak znokautowany bokser, jeden z braci (usługujący) z którym porozmawiałem i dowiedział się o moim wielkim oburzeniu i negatywnych słowach na temat CK, prawdopodobnie w celu uratowania mnie (to jest moja wersja, bo z nim do tej pory nie porozmawiałem na ten temat) pokierował do mnie NO a ten zabrał ze sobą kordynatora, rozmowa z nimi była spokojna, próbowali uspokoić mnie, NO mówił że na pewno coś się zmieni w tym temacie na dobre, będą nowe wytyczne i wszystko się ureguluje, wiadomo robili wszystko żeby nie stracić owcę, bo owca była wściekła
, w tym okresie, kiedy chodziłem znokautowany, jeden brat, były starszy, podczas rozmowy ze mną powiedział, że był w komitecie sądowniczym kiedy wykluczyli jednego za pedofilię, i zaraz sam powiedział mnie kto to był, ja zapytałem a co zrobiliście po wykluczeniu, czy poinformowaliście policję? powiedział że nie, tylko dział prawny, pytam się a wiesz czym jest on zajęty teraz? przecież wyrzuciliście pedofila ze zboru a ja go widzę w mieście, korzysta z zebrań, chodzi do różnych zborów, elegancko ubrany, on jest w wolności a może nawet dalej wykorzystuje dzieci? i nagle on mówi wiesz co nie myślałem o tym masz rację, dlaczego nie zgłosiliśmy go do policji? coś muszę w tej sprawie zrobić?
no robi w tej sprawie już 9 miesięcy, ale z takim efektem, że pedofil dalej jest w wolności, krąży po zborach i czuje całkiem dobrze, a on ma przywileje w zborze, zawsze jest uśmiechnięty, a kiedy odpowiada na zebraniu nie wyobraża nawet że w tym czasie przez nich wypuszczony pedofil dotyka kolejnych dzieci, no proszę, pokaz prawdziwej chrześcijańskiej miłości opartej na naukach Pana Jezusa, kochaj bliźniego jak samego siebie, no i powiedz co może skruszyć te skamieniałe serca starszych?