Czy mogę zadać tu nurtujące mnie pytanie? Kto to jest osoba NIEPORZĄDNA?
Czy podano na kongresie konkretne przykłady jak się taki nieporządny brat / siostra zachowuje?
Pytam, bo jeszcze nie spożyłam duchowego pokarmu zaserwowanego na kongresie i choć długo się przymierzam do obejrzenia filmiku z całego kongresu, to na razie tego nie uczyniłam. I widzę, że mnie cenne informacje ominęły.
Czy jeśli przestałam chodzić regularnie na zebrania i nie ma mnie na zbiórkach, to jestem nieporządna?
A ja widzę to tak:
Idą sobie 2 siostry bądź bracia od domu do domu i głoszą. Wszystko ok. nic złego w tym nie widzę .Napotykają w końcu życzliwie usposobioną do życia , świata i ludzi osobę. Oni - bracia mężczyznę a siostry kobietę. I co ? Szczęśliwie udaje się i jednym i drugim zapoczątkować studium. Tylko , że w jego trakcie jak to zwykle bywa ludzie stają się otwarci i troszkę o sobie więcej powiedzą. I tak gościu mówi że nie pracuje tylko kombinuje. jak przez większość do tej pory swojego życia. A to gra w 3 kubki albo 3 karty ( jak Franek Dolas w Filmie ,,Jak rozpętałem 3 wojnę światową) Oj wielu ludzi się dało w to nabrać i ja także. Dodam tu że ogrooomne ludzie tracili pieniądze. Wiem to od osoby która ponad 20 lat temu z tego procederu dobrze sobie żyła.Ale do tematu.
Wspomniany zainteresowany dodał nawet że nie tak dawno temu wyszedł z więzienia.
Siostrą zaś zainteresowana powiedziała że wszystko fajnie .... nauki ich są piękne oddziaływają na umysł , serce i psychikę i te ilustracje .... raj
tyle ze jest mały problem:
Ona jest bardzo wyzwolona . A że życie, ciężkie to wybrała lekki sposób na nie. Nie za kasą w Tesco, Real, Obi tylko- Agencja.
Nie moi drodzy. Nie agencja rynku rolnego czy coś tam podobnego tylko Agencja Towarzyska.( nie żebym coś miał przeciw. Każdy ma swoje ciało i nim rozporządza jak chce. Może całe ciało sobie wytatuować - to jego sprawa.)
I co dalej? Ano chodzą i chodzą do tych osób wspomniani bracia bo przecież godzinki lecą broszurki się rozpowszechnia i zaraportuje a i kwantum pioniera się wyrobi.
Są też przy tym seeerdeczne powitania , przywitania i UŚCISKI dłoni !!! Bo przecież oni nie są źli i nieporządni . To potencjalni przyszli chwalcy WTS!
Dobrze powiem w tym momencie. Niech i tak będzie.
Tylko co z tymi braćmi o których ktoś już tu wcześniej wspomniał? Tymi Nieporządnymi , którym się noga podwinęła, zaczęli sięgać po kieliszek lub chyba to najgorsze- weszli na stronę odstępców I co gorsze - Zalogowali się.
Ci są już NIEPORZĄDNI ? Im już ręki nie podajemy???
1 -wszy wspomniany przypadek znam osobiście. A drugi....
Oj pojechałem sobie po starszym ale to nie w tym wątku.
Aaa.. byłbym zapomniał. Wspomnianych o mnie braciach w moim wcześniejszym poście NIKT nie odwiedził jak do tej pory. Bo
pewnie wielu ze zboru myśli o nich że Oni to już są pewnie Baardzo Nieporządni .