"Wspaniały pokarm duchowy. Jak Jehowa dba o swoich sług daje Nam gotowe rozwiązania, zanim pojawią się problemy, wspiera nas na każdym kroku. Jakże jesteśmy wdzięczni Jehowie że przez niewolnika mówi co mamy robić by wypełniać Bożą wolę. Nie słuchanie niewolnika, jakież to nierozsądne by było. Oczywiście chcemy wspierać, braci którzy się wysilają w służbie, poświęcili swój czas choć zgromadzenie jest darmowe, możemy czerpać radość z dawania..."
Trochę ironicznie, taka byłaby moja reakcja jakbym jeszcze była zaślepiona. Łykałam wszystko, po tego typu filmiku musiałabym sięgać po chusteczkę. To jest obrzydliwe co robią. Wzbudzają strach i uczą że trzeba się bać, jakby była to wymagana emocja by przeżyć armagedon. Sami pionierzy, inni chyba jako niedojrzali duchowo bracia zostali wcześniej złapani, bo nie weszli do wspaniałej arki schronienia jaka jest piwnica. Każdy musiała uprościć swoje życie, niech mi powiedzą jak w Polsce maja bracia uprościć życie, większość żyje na niższym poziomie niż oni po uproszczeniu, nie wspominając o braciach z krajów dużo biedniejszych. Coraz częściej podkreślają tylko na przywilejach.
Po tym zgromadzeniu wskaźnik strachu wyraźnie się zwiększy. dobrze Salome wcześniej napisała, czy oni zdają sobie sprawę jak to wpływa na dzieci?
Filmik można skomentować prostym równaniem: jesteś na przywileju, uprościłeś swoje życie, schowasz sie do piwnicy możesz być pewny przeżyjesz. Jeśli nie masz przywilejów albo nie uprościłeś życia możesz być pewny zginiesz.