Właśnie tego się obawiałam gdy wcześniej pisałam, że nie zdecydowałabym się na odwoławczy. Przypuszczałam, że to Cię totalnie wyczerpie, bo to trochę jak kopać się z koniem. Ich sześciu, Ty jedna kobieta pod presją, wymuszania podporządkowania. To nieludzkie.
Rozwalenie psychiczne to dość wysoka cena jednak dałaś radę i koń też wyszedł mocno poturbowany.
Zrobiłaś coś co mogłaś najlepszego uwolniłaś się od org. oraz stanęłaś murem za swoimi bliskimi, których ta organizacja skrzywdziła. Do czego więc wracać? A zwłaszcza na kolanach?
Dorkas, jeśli masz możliwość weź parę dni urlopu, wyjedź gdzieś, lub odpocznij w domu, zajmij się sobą i nie myśl o tym co było. Zamknęłaś ten rozdział definitywnie.
Podobno: coś się kończy a coś zaczyna.
Pozwól życiu na coś nowego. Życzę Tobie samych dobrych dni. Dbaj o siebie.
Dzieki Alicja , za troskę , bardzo mi milo . Te emocje , które opisuję rzeczywiście pojawiają się , ale zdaję sobie sprawę , że jest to wynik manipulacji jaką przechodzą wszyscy świadkowie , albo członkowie innych sekt . Piszę o nich bo jestem przekonana , że takie uczucia towarzyszą wszystkim , którzy zostali wykluczeni a nawet tym co sami odchodzą . Piszę po by następni nie był zaskoczeni , że takie myśli przychodzą , po prostu to trzeba przetrwać .
Jestem całkiem świadoma tego , tak jak świadomie poddałam się pod procedurę wykluczenia i komitetu odwoławczego .
Zostałam wykluczona za spacer z osobą , która się odłączyła , nie było innego sposobu na ukazanie jak działa system komitetów bez samych komitetów .
Kiedy na odwoławczym starszy pyta czy zatrzymałam się , czy cofnęłam się żeby powiedzieć cześć to jawnie zaśmiałam się im w twarz . Przecież cały ten proces jest farsą pokazuje jak bardzo nie tolerują tych co samodzielnie podejmują decyzję .
Bo przecież wbrew temu co mówi ck to ja zadecydowałam z kim się spotykam .
Co prawda podpierają się biblią ale wg mnie marnie , bo czy na prawdę Jezus by mnie wykluczył? Tego nie wiem
ale skoro milczy to sama o tym decyduję , zgodnie z własnym sumieniem .
Szycha ale Cię poniosło