Ciekawe co z godłem w takich sytuacjach ?! U mnie w okolicy był taki ślub ale nie byłem na nim więc nie wiem.
Kopiuje z jednego serwisu
"Od 1 marca 2015 r. przepisy pozwalają na ślub poza urzędem, w miejscu praktycznie dowolnie wybranym przez parę młodą — pod warunkiem, że miejsce to gwarantuje uroczysty charakter uroczystości.
Zmianę tę zawdzięczamy nowej ustawie o aktach stanu cywilnego (Ustawa z 28 listopada 2014 r. prawo o aktach stanu cywilnego, Dz.U. z 2014 r. poz. 1741 — nb. jej przepisy zostały znowelizowane w okresie vacatio legis, co jest praktyką nieładną). Otóż zgodnie z jej art. 85 ust. 5:
Na wniosek osoby zamierzającej zawrzeć małżeństwo kierownik urzędu stanu cywilnego przyjmuje oświadczenia o wstąpieniu w związek małżeński poza urzędem stanu cywilnego w okręgu rejestracji stanu cywilnego, w którym jest on właściwy, jeżeli wskazane we wniosku miejsce zawarcia małżeństwa zapewnia zachowanie uroczystej formy jego zawarcia oraz bezpieczeństwo osób obecnych przy składaniu oświadczeń o wstąpieniu w związek małżeński.
Oczywiście nic za darmo: zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych z 22 stycznia 2015 r. w sprawie opłaty dodatkowej za przyjęcie oświadczeń o wstąpieniu w związek małżeński poza urzędem stanu cywilnego (Dz.U. z 2015 r. poz. 180) ślub poza USC wiąże się z opłatą dodatkową w wysokości 1000 złotych."
Nie ma tu mowy o godle, miejsce musi być tylko odpowiednie żeby nie uwłaczało uroczystości