Dla mnie ma znaczenie słowo chrzest - kriest - krist - krzyż, gdyż ma związek z krzyżem ( a palem w/g ŚJ ) na którym poniósł śmierć Jezus Chrystus. Błysnęło mi światło: skoro słowo chrzest oznacza krzyż, to na pewno nie oznacza - pal.
Wcześniej widniał krzyż w koronie na Strażnicach, a także widnieje na piramidzie obok grobu Russela w USA.
Padło " nowe światło" i u ŚJ zniknął krzyż, pojawił się pal. To tak krótko, trzepnęło mną, szczęka opadła, bo po należeniu do tej Organizacji od dziecka i 30 lat po chrzcie, napotykam w necie stare wydania Strażnic z symbolem krzyża w koronie i tę piramidę z krzyżem w koronie. Nic co dotyczy zmiennych nauk, krętactw, podwójnych odważników w tej organizacji nie będzie dla mnie bez znaczenia. Również manipulacja w temacie krzyż/ pal. Zostałam oszukana, odkryłam te oszustwa, zatajenia itd. A tak pózno dlatego, bo wskazówki CK były takie, aby nie zaglądać na stronki odstępców w necie, nie czytać nic, co piszą wyznawcy innych religii, a już szczególnie, aby nie podważać takim czytaniem, nauk " niewolnika wiernego" - CK. Za tę psychomanipulacje nie jestem tej Organizacji wdzięczna. Po zapoznaniu się z materiałami udostępnionymi, przez Roszadę i Tusię w temacie krzyż/ pal, jestem im wdzięczna.