No i wisienka na torcie z innego listu do starszych.
Niedawna nowelizacja Kodeksu karnego zwiększa odpowiedzialność starszych zboru w kwestii informowania władz o przypadkach wykorzystywania osób małoletnich oraz o niektórych innych przestępstwach. Oznacza to, że z dniem 13 lipca 2017 roku, każdy starszy, który dowie się o oskarżeniu dotyczącym niektórych wskazanych przestępstw jest zobowiązany do zawiadomienia o tym władz. Przypominamy, że gdy tylko starsi dowiedzą się, że ktoś jest oskarżony o wykorzy-stywanie małoletniego lub o popełnienie innego przestępstwa, dwaj z nich powinni niezwłocznie zadzwonić do Działu Prawnego po poradę prawną (zobacz listy do wszystkich gron starszych z 1 sierpnia 2016 roku, akapit 6 oraz z 6 listopada 2014 roku, akapity 13 i 14).
Źródło:
https://wtsarchive.com/letter/20170710-p_dot-prawnego-obowiazku-zawiadamiania-wladz-o-przestepstwach
Po jaką poradę? Przepis jest jasny nawet dla przedszkolaka. No chyba że poradę typu. A może da się to załagodzić?
No i widzisz robbo1 W literaturze dla szarych owieczek, które się traktuje jak niedorozwinięty tłumek
niczego takiego nie znajdziesz.
To rady "zza" pleców zwykłych szaraków, w "tajnych listach", dla tych tak zwanych, troskliwych pasterzy.
Krótko mówiąc.
Cezar sobie, Ciałko Kierownicze sobie A raczej "przekierunkownicze" na zupełnie inny azymut działania.
Czytałeś te listy?
Jeśli nie jesteś starszym, nie miałeś szans na zapoznanie się z ich treścią.
Ja również, gdyby nie to forum, do którego zwykli śj, tacy jak ja, mogą zaglądać.
Przeczytaj je sobie uważnie i nie wkręcaj kitu myślącym ludziom.
Że ta organizacja wraz ze swoimi procedurami jest ok.
Cytat, który tu za Nemo umieściłam, jest prawdziwą wisienką na torcie i jasno pokazuje, jak jest naprawdę w tej jw.org. Ukryci pedofile, chodzą na zebrania, spotykają się ze swoimi ofiarami, a starsi im nakazują milczenie w imię dobrego imienia organizacji.
Ofierze, każą przyprowadzić dwóch świadków, dla udowodnienia pedofilskiego czynu.
W momencie, gdzie taki pedofil, powinien stanąć przed sądem i odbywać swoją karę więzienia, za swoje haniebne postępowanie.
Bo nawet jak państwo coś wymyśli dla obrony i ochrony ofiar takich zwyrodnialców, to zawsze znajdą swoje "veto".
Myślę, że dla WTS, to może być poważny "kamień potknięcia", jeśli nie zmienią swojej polityki w tej kwestii. Dowodem na to w Polsce, jest to, że wielu właśnie dzięki aferze pedofilskiej z Australii, wybudziło się.
Spadek wśród głosicieli na
-2%, za ub.r., jasno pokazuje, że tu ludzie myślą.
A za ten rok, może być
-4%, nic nie wiadomo.
I nie dadzą sobie wmówić, że nienormalne rzeczy, są normalne.
Ja również do nich należę.
Tobie też radzę, przemyśl to.