Jeśli liczby te są prawdziwe, to jednak podana liczba głosicieli jest liczbą najwyższą, bo przy tylko 260 tys. ochrzczonych średnia nie mogłaby podskoczyć tak bardzo.
A to z kolei oznacza, że wzrost wyniósł jedynie 0.2%, co z kolei wskazuje na duży odsetek odejść. Oby te dane okazały sie prawdziwe
Pamiętaj, że 260tys. to liczba nowych ochrzczonych. Liczba ta nie ma wpływu na to jak bardzo podskoczy liczba wszystkich głosicieli - w tym nieochrzczonych. Gdyby poza chrztami jednocześnie przybyła duża liczba nieochrzczonych głosicieli, byłoby to całkiem możliwe. Nie chce za bardzo prorokować, ale wydaje mi się, że tak będzie. Zwyczajnie uważam, że powinniśmy odczuć jakiś bum związany z ogromnym promowaniem jw.org w ostatnim czasie. Myślę, że to czas, żeby przez ten serwis przyszły do organizacji osoby, do których nie można było inaczej dotrzeć.
To tylko taka luźna myśl. Z drugiej strony nie jestem zdania, że strona internetowa miałaby aż taki duży wpływ, jednak wydaje mi się, że w końcu gdzieś da się odczuć wszystkie te gigantyczne kampanie nastawione tylko i wyłącznie na promowanie jw.org.
A może jest przeciwnie? Może część najnowszych zmian jest podyktowana tym, że do osób odpowiedzialnych dotarła nieciekawa statystyka? Zastanawia mnie, czy gdyby wzrost był tak mały, lub gdyby odnotowano mały spadek, to czy rzeczywiście zostałoby to opublikowane?