Przeglądam to forum już od prawie tygodnia, nawet coś tam już piszę, ale wypadałoby się w końcu przywitać
no więc witam wszystkich, na forum trafiłem dzięki Christianus, jestem bardzo zadowolony z poziomu merytorycznego forum, podziału na działy i ujawnione "tajne" informacje. Na właściwy tor rozumowania oraz chęć pełnego przebudzenia wpłynęło: treść przesłuchania członka CK oraz artykuł o pedofilii w Wyborczej, co tak naprawdę było tylko zapalnikiem, który spowodował wybuchnięcie wszystkiego. O finansowych kombinacjach i ogromnych manipulacjach CK dowiadywałem się raz po raz w miarę czytania Strażnic i Przebudźcie Się. Zdobywanie wiedzy z rozwoju osobistego, marketingu, przedsiębiorczości, technikach psychomanipulacji i wywierania wpływu, NLP powoli zaczynało otwierać oczy (przez wyraźną obserwację tych technik w czasopismach). Mało tego - organizacja bardzo dużo czerpie z nowej psychologii różnych rad, a nie na odwrót, co mogłoby wtedy wskazywać na prawdę, ale pierwsze wątpliwości zaczęły się dlatego pojawiać. Jak jednak można się domyśleć, coś cały czas do tej afery kazało mi wierzyć w jedyną i słuszną drogę, choć tuz przed aferą zacząłem zgłębiać modele biznesowe korporacji ŚJ... Później wiadomo - odpowiednia literatura, Kryzys Sumienia itd, mnóstwo blogów znajdujących się tu osób, kanał Elear Elda itd.
Jeszcze obecny z zamiarem odejścia, bo nie jestem w stanie być "wewnętrznie podzielonym" i trwoniąc cenny czas na kolportaż ulotek tych korporacji i popieranie manipulacyjnego charakteru. Problemem jednak jest rodzina (przyjaciół tam naszczęście zbyt wielu nie mam).
Pzdr.