I co oddadzą Wyzwoleni kasę czy nie?
Problem nie polega na oddaniu kasy tylko na wydrukowaniu ulotek, do czego Stowarzyszenie Wyzwoleni publicznie sie zdeklarowało.
Należy też pamiętać że Copyright zostało scedowane na Stowarzyszenie.
Dlaczego Stowarzyszenie odmawia drukowania i ponoszenia kosztów tej akcji skoro zgodnie z wolą darczyńców otrzymało na ten cel pieniądze.
Osoby które w tej sprawie zwracają się do mnie, chce serdecznie przeprosić za takie potraktowanie. Obecnie nie mam wpływu na gospodarowanie środkami Stowarzyszenia.
Drogi Zarządzie Stowarzyszenia przemawia za Wami arogancja i buta. Jak można było odmówić dalszych ulotek Pani Irenie, która podarowała Stowarzyszeniu "Wyzwoleni" 2 000 zł a otrzymała 1000 ulotek zamawiając kilkadziesiąt tysiecy ulotek. Tym samym udzielając lakonicznej odpowiedzi, że wiecej ulotek już nie bedzie, pozostałe środki będą przeznaczone na działalność Stowarzyszenia. To jest skandal. Myślę, że w tej sytuacji już nikt nie wesprze finansowo niczego co będzie firmowało Stowarzyszenie. Wiadomo nigdy nie ma za dużo pieniędzy ale to należy o nie poprosić a nie potraktować kogoś z buta.
Pani Irena bardzo chetnie jeszcze by wsparła akcję ulotkową ale nie cele Statutowe Stowarzyszenia.Oczekuje, że Stowarzyszenie Wyzwoleni rozliczy się publicznie z otrzymanych pieniędzy i odpowie na pytanie dlaczego zakończono kampanie rozdawania ulotek i dlaczego osoby proszące o nie, tych ulotek nie otrzymali?
Czy w tej sprawie doszło do nadużycia, zgodnie ze Statutem Stowarzyszenia, Komisja Rewizyjna powinna zbadać tą sprawę i udzielić publicznego wyjaśnienia.
Na stronie Stowarzyszenia można przeczytać:
Cytat
Dzień Pamięci Ofiar Strażnicy - ulotka
Oddajemy do Waszych rąk ulotkę, którą zamierzamy uczcić drugą rocznicę Dnia Pamięci Ofiar Strażnicy, która przypada na 26 lipca.
Przyłącz się do nas i wesprzyj naszą akcję darowizną pieniężną, którą wykorzystamy na profes-jonalny druk. Musimy zebrać min 500 zł, wtedy jedna ulotka będzie kosztować mniej niż 5 gr.
Każda najdrobniejsze wpłata ma znaczenie, im więcej zbierzemy tym więcej wydrukujemy.
http://wyzwoleni.org/
Każda najdrobniejsze wpłata ma znaczenie, im więcej zbierzemy tym więcej wydrukujemy. ......Zostawiam to bez komentarza.
Dlaczego napisałem o tym publicznie, liczne maile wysyłane w tej sprawie do Stowarzyszenia pozostają bez odpowiedzi.