Martin,kwestia cała zresztą, z kręceniem, ośmioma pijawkami z Warwick, rozbija się bez cienia wątpliwości o FAKTY, nie będę przytaczał, bo tego jest zbyt dużo, są oficjalne dokumenty, z których jasno wynika, że sekta św.j. jest grupą ludzi, do kręcenia światem, dodam jeśli się tylko da, to całym, trochę panoramicznego spojrzenia i to co ujrzysz powala z nóg, a nogi mam mocne i twarde, cóż życie. Nigdy, tunelowe patrzenie na to zagadnienie nie pozwoli ci zobaczyć faktów, które są opisane, chociaż by przez Robina de Roiter w książce, "ŚWIADKOWIE JEHOWY, wobec polityki USA, SYJONIZMU I WOLNOMULARSTWA". Można, co zresztą robiono tu w innym temacie, że się 'Gościa' podważa, a kto to taki i takie tam, gdyby nie, przywoływane przez niego dokumenty, opisy sytuacyjne z tamtych dni, co więcej, jest takie opracowanie "TRZYDZIEŚCI LAT W NIEWOLI STRAŻNICY" opisuje to świadek, z czasów, kiedy to Rutherford siał zgrozę w organizacji tak zwanego jehowy, a On pracował w biurze oddziału w Niemczech, nazywał się Schnell W. J. jest tego 16 stron do wydrukowania, w formacie A4. Gdy powiąże te, dla mnie faktu, z życiorysem Barbary Anderson, która opisuje szeroko swoje odkrycia gdy pracowała w Centrali Brooklynu, powiążę to z KRYZYSEM SUMIENIA oraz mnogością TAJNYCH LISTÓW, TYLKO DO STARSZYCH, czyż nie tajnych? KSIĄŻKĄ "PAŚCIE'' to uwierz mi mam osobisty obraz tego 'TWORU' którym motorem napędowym są sznurki o których też wielu, z wymienionych pisze.
Zawsze, będziesz podważał to co tu piszemy o tej sekcie, ponieważ te dowody, dla Ciebie to nie dowody, nawet gdyby przed Tobą stanął Pan Jezus, i rzekł to prawda, to się działo i dzieje, Ty
powiedział byś, że to Belzebub, wybacz, albo coś jest białe, albo czarne, to nie tak, że 'orły' z Warwick, powiedzą na białą kartkę: "to czarna kartka" i ja tak powiem. Nie, to zgraja łajdaków, bez sumienia i serca, nastawiona na wiele dla swego zysku, nawet z diabłem podpiszą pakt, by czerpać korzyści.
Nie wiem czy wiesz że, podczas gdy w czasie II wojny światowej, w Niemczech św.j. ginęli w obozach koncentracyjnych, to w Szwajcarii, ci sami św.j. czytaj Badacze Pisma Świętego brali czynny udział w regularnym wojsku, tego kraju, oczywiście z przyzwoleniem Centrali w Brooklynie. Dlaczego właśnie tak? Ciekawe, a jakie dziś jest oficjalne stanowisko w tej sprawie św.j.? I tak dalej. A co z Deklaracją Faktów, którą podpisał szef samozwańczy Rutherford, też kłamstwo? Po prostu poczytaj i tyle i aż tyle.
Zamykając kwestię, gdyby nie wielość dowodów, opisana przez różnych, można by wątpić.
Fakty powalają z nóg, to organizacja boga tego świata, zresztą sami o tym śpiewali, w jednej z pieśni: ".........więc wysławiaj władcę świata, jego się miłością ciesz..." Co więcej, postaraj się. A znajdziesz informacje jakim to skromnym sklepikarzem był C.T. Russel. Oczywiście też kłamstwa, bo tajne, źródła są Amerykańskie, dla przeciętnego Kowalskiego św.j. w Polsce, 'nie do wiary', był taki program. Wszystko się rozbija o kasę. Masz kasę, możesz wiele, możesz jeszcze więcej,
jeśli nie wszystko.