Tak zadałeś pytanie że nie wiadomo o co chodzi.
A co to ja jestem w Polsce jedynym katolikiem, który ma coś godzić?
Poza tym popełniasz błąd. Ja wręcz odwrotnie zachęcam ludzi do poznania innych wyznań.
Masz mylne pojęcie o mnie.
Bardziej cenię przynależność wyznaniową niż prywaciarstwo religijne całymi latami i mądrkowanie, że ja sam najlepiej wiem co Biblia naucza.
Ja tu nie przyszedłem namawiać do KK tylko dzielić się tym co wiem.
Dziękuję za odpowiedź.
Roszada nie chcę mieć mylnego pojęcia o Tobie. Więc skoro nie maiłam do tej pory możliwości pisać do Ciebie to zadaję pytanie na które znowu nie odpowiedziałeś. Nie idzie o to czy jesteś jedynym Katolikiem, który ma czy nie ma z tym problem. Mędrkowania też nie lubię ale czy każdy z nas nie przechodził tego podobnie ? Nie mędrkowałeś zanim stałeś się tym kim jesteś obecnie ? Czy nie zdarza się Tobie to i obecnie czasem ? Czy zatem nie zasługuje każdy na wyrozumiałość i cierpliwość ?
Ale wracając do pytania próbuje zrozumieć więc zadam pytanie po raz trzeci i jeszcze inaczej, choć chodzi o to samo. Czy osoba taka jak Ty, zakładam od lat poświęcona naukom innych "sekciarskich" religii, ma jedynie cel obnażać ich podstępne i szkodliwe działania ? Czy też pisze o Chrystusie, wzroście w nim, nadziei zmartwychwstania umacniając w tej wierze braci, o odrodzeniu w duchu Chrystusowym i co ono oznacza ? Zastanawiałem się jak godzisz te działania z ewangelizacją z poziomu wierzącego w obrządku i teologii KRK pisząc w poście, że to forum nie ma służyć ewangelizacji. Zakładam że jesteś wierzącym katolikiem i oprócz wiedzy posiadasz także nadzieję zmartwychwstania i dzielisz się nią ?
Nie rozumiem dlaczego też piszesz "prywaciarstwo religijne" ? Spotkałem wielu ex SJ którzy odnaleźli się doskonale w wspólnotach chrześcijańskich także protestanckich, którymi nota bene w innym poście zdajesz się jakby pogardzać, ale i takich, którzy widząc pewne rzeczy nie mogli się z pogodzić z polityką czy teologią chorych zborów i woleli pozostać w mniejszym kręgu braci podobnych sobie. Przecież w świetle Biblii stanowią oni także kościół i wspólnotę dlaczego nazywać ich prywaciarzami religijnymi obrażając publicznie na forum, które z definicji przynajmniej i założenia ma pomagać a nie gorszyć czy ranić ?
Mogę prosić o wyjaśnienie ?