Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Nowe światło?  (Przeczytany 2360 razy)

Offline Estera

Odp: Nowe światło?
« Odpowiedź #45 dnia: Wczoraj o 20:02 »
To nie jest prawda.
Nauka ogłoszona pierwszy raz 1 grudnia 1944 r. Artykuł studiowano 14 stycznia 1945.
https://www.facebook.com/listy.181986/posts/pfbid017xuz15rGLXUjJFp2K96RZdwxT1zbZrPpDc8oBi99bLE1oxQnDM294CSf5JLchfyl
   Wiem Roszado.
   To cytat zawarty pod filmem.
   Ktoś chyba źle policzył.
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Syn Koracha

« Odpowiedź #46 dnia: Dzisiaj o 11:29 »
Taka myśl mi się nasunęła jeżeli można : wydawać by się mogło ,że tą zmianą strzelał sobie w kolano i będzie gigantyczny odpływ-(to bedzie przesie---"niektórym się wydawało" )------- i tak właśnie będzie -------ale to jest przemyślane------------- no bo cóż  to  zajakaś strata----- 70% to pimo, którzy tak i tak tutaj będą , a pimo nie wrzuci do skrzynki, ani też nie pójdzie na głoszenie w związku z czym nie wyprodukuje następnego darmowego pracownika------------------------ a tak przynajmniej dotacje zostaną.....a społecznie tu się zrobi taki klub towarzyski-----------------no ja to tak widzę.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:45 wysłana przez Syn Koracha »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 9014
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #47 dnia: Dzisiaj o 12:10 »
Uważam to jest pewien TEST, aby ujawnił ilu jest zaślepionych w ck(Ww). Zgadzam sie z wypowiedzią ''Syn Koracha'' - wielu teraz posiada argument, aby odejść z sekty.
Taki podobny manewr poczyniony przez  '' nieomylnych" z 1975 rokiem - wtedy wielu odeszło w tamtym czasie.
"nieomylni'' podsumowali, to JEHOWA sprowadził ''próbę wiary'',  obecnie posłużą się tym wybiegiem.
Oczywiście zdawali sobie sprawę z konsekwencji jakie nastąpi trzęsienie w szeregach ich wyznawców, przypuszczam kłębek się toczy w niedługim czasie w samym sanktuarium (Ww) zaistnieje wielki podział, jak za czasów ''ognistego'' Józefa R.
Zauważyć można w ck(Ww) jest zderzenie dwóch pokoleń starych i młodych (powołanych) - młodzi żeby egzystować nadal  w sielankowych warunkach muszą zmieniać tzw. ''światło'' na silniejszy blask, który oślepia, to podstawa ich dalszego bytu.
Ostro zagrali z zaistniałą fundamentalną zmianą, jakie efekty w późniejszym czasie ponownie ujrzymy...? (tonący się brzytwy łapie)
Czyli w 2026 nastąpiła kolejna ''Jahwinistycznapierestrojka"

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4723
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #48 dnia: Dzisiaj o 13:53 »
Jak sekta w ciągu najbliższych kilku lat uwolni się od teori na temat krwi i da zielone światło na transfuzje + pozwoli na urodziny i imieniny oraz święto zimy w grudniu to stanie się całkiem sympatycznym miejscem. Jeszcze zredukować zebrania do tylko niedzielnego + zobowiązać owieczki żeby raz w tygodniu w dogodnym czasie rodzinnie obejrzeli 45 minut bajeczek z jw.org

I co ?   I bingo.  Ludzie dla relacji z wieloletnimi znajomymi będą sobie w niedzielę chodzić na spotkania w tygodniu odetchną troszkę. Poświętują urodziny oraz sylwestra i święto zimy.

Gdzie pójdziemy jest zapisane w biblii. Natomiast jw.org powie ,,Gdzie Wam będzie lepiej".

Offline Profesor Tutka

« Odpowiedź #49 dnia: Dzisiaj o 14:39 »
Moje spostrzeżenia:
Rozmawiałem o tej zmianie  z kilkoma braćmi(były wśród nich sostry) (grupa ta nie jest miarodajna ,bo niezbyt liczna) i wnioski sa nastepujące:
1.Bardzo dobrze że niewolnik to zmienił
2.tak naprawdę to nie ma znaczenia ,bo kazdy robi i tak co chce.
3.Jak ktos wcześniej przyjął krew,to i tak go nie wykluczali,po prostu sam się      odłączał.