Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Pytanie biblijne 58: Czy niedziela była dniem zmartwychwstania ?  (Przeczytany 2985 razy)

Offline ROB660

• Głosiciel
  • Polubień: 13
  • odłączony od wielu lat
    • KALENDARZ BIBLIJNY
No niestety tak to wygląda. Zastanawiam się czy Robbo nie był kiedyś pionierem pełnoczasowym :P.. wiele z jego postępowania przypomina mi organizację.
Dziwi mnie Wasze zainteresowanie moją osobą, bo forum raczej jest incognito   
Ale tak,  wiele lat byłem pionierem -
teraz uważam że głoszenie ŚJ jest bez wartości a nawet szkodzi.
Bo wystawanie z gazetami i opowiadanie o świetnych "ogórkach" w nowym świecie to obraza Dobrej Nowiny.
Czy sam fakt głoszenia jest zły , bynajmniej
Dobra Nowina to zaproszenie do grona 144 000 świętych, braci Jezusa, pomazańców aby stać się królami i kapłanami świata. Co ciekawe , zamysł takiego zaproszenia powstał jeszcze przed stworzeniem Adama, o czy świadczy drzewo życia Rdz 3:22 dające nieśmiertelność (wtedy nawet Jezus nie był nieśmiertelny  ani aniołowie) Rz2:6,7 .
Temat się rozwija w biblii ale nieśmiertelność wpisuje się w Dobrą Nowinę 2Tym 1:10.
I to jest moim celem 
2

Offline Lubie_Truskawki

Dobra Nowina to zaproszenie do grona 144 000 świętych, braci Jezusa, pomazańców aby stać się królami i kapłanami świata. Co ciekawe , zamysł takiego zaproszenia powstał jeszcze przed stworzeniem Adama, o czy świadczy drzewo życia Rdz 3:22 dające nieśmiertelność (wtedy nawet Jezus nie był nieśmiertelny  ani aniołowie) Rz2:6,7 .
Temat się rozwija w biblii ale nieśmiertelność wpisuje się w Dobrą Nowinę 2Tym 1:10.

Wiekszych bredni dawno nie czytalem...

No fakt - bo dawno nie czytalem straznicy. A to wyglada jak akapit ze straznicy... Tu werset, tam werset, poloczone jak u Walaszka - byle jak kabelki bez tasmy bo szkoda czasu - i - dopoki sie nie zepsuje - podziala.

Online Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5428
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Dziwi mnie Wasze zainteresowanie moją osobą, bo forum raczej jest incognito   
Ale tak,  wiele lat byłem pionierem -
teraz uważam że głoszenie ŚJ jest bez wartości a nawet szkodzi.
Bo wystawanie z gazetami i opowiadanie o świetnych "ogórkach" w nowym świecie to obraza Dobrej Nowiny.
Czy sam fakt głoszenia jest zły , bynajmniej
I to jest moim celem
Nie jestem zainteresowany twoją osobą. Napisałem tak gdyż twoje wypowiedzi i sformułowania przypominały nowomowę organizacyjną. Dla przypomnienia nazywaną mową prawdy :) Ale jak widzę mój czarodziejski zmysł mnie nie zawiódł:)
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,