Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: SPRAWOZDANIE z działalności ŚJ za rok 2025  (Przeczytany 1060 razy)

Offline donadams

Odp: SPRAWOZDANIE z działalności ŚJ za rok 2025
« Odpowiedź #15 dnia: Dzisiaj o 13:58 »
Myślę, że ci tam z CK zdają sobie sprawę, że dzisiejsze pokolenie Świadków, to nie to samo, co 30-40 lat temu. Dlatego, chcąc nie chcąc muszą tak zmienić przekaz informacji do swych owieczek, by skutecznie do nich trafiał. A to wydaje się coraz bardziej trudniejsze, bo owieczki coraz częściej po studiach są..

Studia nie mają znaczenia. Myślę, że owieczki po prostu mają swoje zdanie. Internet jest pełen owieczek, które są po zawodówce, nigdzie nie były, nic same nie zrobiły, a wiedzą najlepiej i nikt im nie będzie mówić. Poza tym, którzy mówią im to, co chcą usłyszeć, ale to się podobno nie liczy.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Gostek

Odp: SPRAWOZDANIE z działalności ŚJ za rok 2025
« Odpowiedź #16 dnia: Dzisiaj o 16:16 »
Wiesz Donadamsie, ja jednak myślę, że postrzeganie tego co mówią wyżsi rangą kościelni liderzy jest inaczej traktowane aniżeli kiedyś. Można tę ewoluję zauważyć jak na dłoni  w KK. Papierze i Biskupi mówią jedno a lud przytaknę głowami, że się zgadza a i tak zrobi swoje....
Gdyby ci tam na górze mięli swe owieczki za kompletnych baranów, to by nie ukrywali przed nimi starych treści, bo wiele z nich uważają za nieaktualne. Tym samym, dają do zrozumienia, żeby nie czytać i nie grzebać w starszych publikacja he, gdzie to organizacja się ośmiesza I kompromituje.
Oni zdawają sobie z tego bardzo dobrze sprawę, że nie mogą sobie pozwolić na kolejne skandale, podobne jak z rokiem 1975, kiedy to dość spora część trzody pokazała im swoje zadki od dupy strony.
Oczywiście, będą nadal wytwory fantazji  przemówieniach liderów tej organizacji, bodobne do wypowiedzi Letta o niszczyciel skicham aniołach. Ale takie sucharki będą zawsze miały miejsce w każdej większej instytucji, gdzie panuje hierarchia.
Wtedy zawsze można takie wpadki zwalić na po szczególną osobę, która takie głópoty wygadywał.
Dzisiejsza Organizacja Jehowy jest na zakręcie iI z biegiem czasu będzie coraz to bardziej przypominała inne religie.
Ludzi, żeby do religii dzisiaj przyciągnąć, to trzeba, coś atrakcyjnego w niej zaproponować. Obiecać kiedyś po śmierci raj, to stanowczo za mało. Ludzie szukają w nowych ruchach religijnych akceptacji i towarzystwa. Dogmaty religijne powoli odsuwają się na dalszy plan.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 16:45 wysłana przez Gostek »