Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Spotkanie byłych śj 11 - 14 lipiec 2025 r., - JACEK SIWEK  (Przeczytany 494 razy)

Offline Estera

SPOTKANIE BYŁYCH ŚJ 11-14 LIPIEC 2025 r., organizator JACEK SIWEK.
                                         Prowadzący swój kanał "Od Strachu Do Wolności"

Wszyscy chętni mile widziani, nie tylko byli i obecni świadkowie Jehowy.
   Ale też tacy, co może nigdy nimi nie zostali, a mieli jakikolwiek kontakt z tą organizacją.
   I chcieliby wziąć udział w tego rodzaju spotkaniu.
   Wszelkie szczegóły w poniższym nagraniu Jacka Siwka.
   Może ktoś z forum zechce z tego zaproszenia skorzystać i zawrzeć może jakieś nowe znajomości.
   Miło zabawić się w towarzystwie "Światusów" i nie tylko ich.
      https://www.youtube.com/watch?v=rHmXAc-e9co

Nie będzie tam tematów religijnych, modlitw, nawracania, krytykowania, debat religijnych.
   Głównie chodzi o to, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami, które może komuś mogą pomóc.
   W programie jest przewidziane spotkanie z psychologiem.
   W piątek 11 lipca, ognisko zapoznawcze, później tańce, zabawy, bal przebierańców.
   Może ktoś czuje się samotny, to jest okazja spotkać się, może poznać kogoś miłego.
   Kto poda pomocną dłoń w chwilach zwątpienia i popadnięcia w depresję.
   Ciekawa inicjatywa tym bardziej, że sporo kosztów tegoż spotkania pokrywa sam organizator.
   Miłej zabawy życzę.
   :-* :-*
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline NNN

Odp: Spotkanie byłych śj 11 - 14 lipiec 2025 r., - JACEK SIWEK
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Marzec, 2025, 21:54 »
Potrzebuje aby każdy kto chce przyjechać na konferencje zarejestrował swoje miejsce.  Informacje są na: www.odstrachudowolnosci.pl    --Jacek

[/youtube]
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5226
  • Najbardziej boję się fanatyków.
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Marzec, 2025, 19:36 »
Czy nie boicie się, że mogą pojawić się zakamuflowani agenci zborów celem namierzenia odstępców ? 
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Reskator

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Marzec, 2025, 22:09 »
Nie żebym miał coś przeciw takim spotkaniom
Jeśli ktoś czuje taką potrzebę spotkań to jest okey
Mi wystarczy to forum jako odtrutka
I dla wielu byłych i to forum staje się niestety historią i wspomnieniem
Jak dla Liberała,Gedeona,Weterana czy czcigodnego Lebiody i wielu,wielu byłych na tym forum gorliwych śj.
« Ostatnia zmiana: 29 Marzec, 2025, 22:23 wysłana przez Reskator »

Offline donadams

« Odpowiedź #4 dnia: Wczoraj o 09:28 »
Czy nie boicie się, że mogą pojawić się zakamuflowani agenci zborów celem namierzenia odstępców ?

Oficjalnie nikt się nie będzie w to bawił, a gdyby ktoś się znalazł, to byłby to raczej zaburzony czy też po prostu chory psychicznie rycerz organizacji, którego raczej nie należałoby się bać. Jednocześnie to chyba spotkanie dla osób, które albo już faktycznie odeszły, albo jest im też wszystko jedno.

Dla mnie solidnym minusem jest czas trwania. Długie to jak kongres. Ale jeśli akurat któregoś z tych dni będę w okolicy, to może wpadnę się przywitać (a że bywam w naprawdę różnych rejonach, to kto wie?).
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Gostek

« Odpowiedź #5 dnia: Wczoraj o 10:51 »
Grupa Jacka ,nosi nazwę od "strachu do wolności" i ma za zadanie walkę ze strachem jaki często towarzyszy tym wszystkim świeżo wybudzonym członkom tej organizacji .Poza tym tak jak napisał kolega w poprzednim wpisie, niedorzeczne jest sądzić ,że ludzie z organizacji dostaną zlecenie od tych na górze ,żeby tam pójść w roli szpiegów. Owszem może ktoś tam przybyć z takim zamiarem,ale to pewnie byłaby jakaś zaburzona osoba.
Dobrze jest ,że są takie inicjatywy 👏.Pewnie gdybym miał bliżej ,to bym również podskoczył ,pewnie nie na wszystkie dni ale na jedno spotkanie na pewno .

Offline paragraf4N wg.CK

« Odpowiedź #6 dnia: Wczoraj o 12:48 »
Dzisiaj nie trzeba wysyłać szpiegów. Wystarczy przejrzeć media społecznościowe. Ile osób zrobi pamiątkowe zdjęcia z imprezy i natychmiast (!) obwieści to "miastu ,światu i Nadarzynowi "? Dlatego są osoby ,które obawiając się wsypy ,tam nie będą. Choć by chciały, ale strach jest większy .I co z tym zrobić ?

Offline Storczyk

« Odpowiedź #7 dnia: Wczoraj o 17:07 »
Owszem może ktoś tam przybyć z takim zamiarem,ale to pewnie byłaby jakaś zaburzona osoba

Z trudem, ale napiszę, niestety, z tej sekty jak i z żadnej nie wychodzi się bez zaburzeń mniejszych lub większych ???

Ten ktoś musiałby znać z nazwiska uczestników. Robić zdjęcia jakoś wyjątkowo, z ukrycia.
Wypytywać się każdego o dane, to wzbudzi podejrzenia  .

Offline Estera

« Odpowiedź #8 dnia: Wczoraj o 17:31 »
   Gandalfie Szary :)
   Każdy wydaje mi się chyba raczej wie z jakim ewentualnie ryzykiem wiąże się obecność na takim spotkaniu.
   I jeśli ktoś obawia się jakiegoś zdemaskowania, bo jeszcze tam tkwi w jakiś sposób, a nie chce stamtąd oficjalnie wychodzić.
   Podejmie odpowiednie kroki, żeby nie narazić się ewentualnie na jakieś komitety sądownicze.
   I myślę, że osoby te tzw., "wybudzone", mówiąc językiem ex-ów a będące śj, zapewne będą wiedziały, jaką decyzję podjąć.
   Żeby sobie czy swojej rodzinie w jakiś sposób w tej materii nie zaszkodzić.
   Pytanie, czy naprawdę jakiś nadgorliwy starszy jakiegoś zboru będzie miał odwagę znaleźć się w tym towarzystwie?
   Bo raczej nie sądzę, że Nadarzyn wyśle kogoś od siebie z misją specjalną na to miejsce.
   Chociaż, to nie jest tak na 100% wykluczone.
   Bo stać jest ich na różne akcje.
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14519
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #9 dnia: Wczoraj o 19:03 »
Oficjalnie nikt się nie będzie w to bawił, a gdyby ktoś się znalazł, to byłby to raczej zaburzony czy też po prostu chory psychicznie rycerz organizacji, którego raczej nie należałoby się bać. Jednocześnie to chyba spotkanie dla osób, które albo już faktycznie odeszły, albo jest im też wszystko jedno.
Już kiedyś pewna osoba chciała dokonać sądu na odstępcach na swój sposób. https://sjwp.pl/index.php?topic=7126.msg148697#msg148697
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5226
  • Najbardziej boję się fanatyków.
« Odpowiedź #10 dnia: Wczoraj o 19:29 »
Tu nie chodzi nawet o to, że ktoś specjalnie przyjedzie, aby szpiegować. Należy wziąć pod uwagę ewentualność spotkania dawnego znajomego z organizacji, który będzie niespecjalnie dyskretny. Organizacja to wąskie grono osób, powiązanych ze sobą. Sprawdziłem, gdzie leżą Smardzewice. Sala kongresowa jest w Łodzi, a z Warszawy to także rzut beretem. Nie chcę nikogo zniechęcać, jest ryzyko, jest zabawa ;)
Ja chętnie bym przyjechał, ale na jeden dzień i sobie pojechał. Bez żadnych zobowiązań.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 19:33 wysłana przez Gandalf Szary »
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline donadams

« Odpowiedź #11 dnia: Wczoraj o 21:13 »
Już kiedyś pewna osoba chciała dokonać sądu na odstępcach na swój sposób. https://sjwp.pl/index.php?topic=7126.msg148697#msg148697

Jakieś ryzyko jest zawsze, ale ono nie jest jakieś szczególnie wysokie dla tej konkretnej grupy moim zdaniem. Wydaje się, że ludzie dziś bardziej ryzykują jedząc burgera w miejscu publicznym czy wysiadając ze swojego samochodu z za dużym silnikiem, a zaburzony aktywista uzna w jednym i drugim przypadku, że nie zasługujemy na to, by Matka Ziemia nas nosiła :)

Wspaniałe czasy.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.