Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Stanisław Klocek (+ 1 Ukrytych) i 4 Gości przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Spotkanie byłych śj 11 - 14 lipiec 2025 r., - JACEK SIWEK  (Przeczytany 942 razy)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14520
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
Odp: Spotkanie byłych śj 11 - 14 lipiec 2025 r., - JACEK SIWEK
« Odpowiedź #15 dnia: Wczoraj o 19:31 »
Jakieś ryzyko jest zawsze, ale ono nie jest jakieś szczególnie wysokie dla tej konkretnej grupy moim zdaniem. Wydaje się, że ludzie dziś bardziej ryzykują jedząc burgera w miejscu publicznym czy wysiadając ze swojego samochodu z za dużym silnikiem, a zaburzony aktywista uzna w jednym i drugim przypadku, że nie zasługujemy na to, by Matka Ziemia nas nosiła :)

Wspaniałe czasy.
Niestety masz rację.  :(
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Reskator

« Odpowiedź #16 dnia: Wczoraj o 20:04 »
Zaprawdę powiadam ci: Gedeon czuwa nad tym forum nie tylko swoim duchem.
To forum, to jego " dziecko". Kawał historii lecz nie wspomnienie.
Czuwa ale nie angażuje się w dyskusję widać przeszedł pewien etap.
Tuzy zaangażowane kiedyś po uszy w forum odpłynęli,odeszli strzepując kurz paląc mosty za sobą.

Online Jonasz

« Odpowiedź #17 dnia: Wczoraj o 22:05 »
Nie będzie tam tematów religijnych, modlitw, nawracania, krytykowania, debat religijnych.
Głównie chodzi o to, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami, które może komuś mogą pomóc.
Ja mam takie pytanko, skoro nie będzie tematów religijnych, to jakimi doświadczeniami chcecie się dzielić?
Życiowymi? z wychowania dzieci? a może pracy zawodowej?

Offline NNN

« Odpowiedź #18 dnia: Wczoraj o 23:27 »
Ja mam takie pytanko, skoro nie będzie tematów religijnych, to jakimi doświadczeniami chcecie się dzielić?
Życiowymi? z wychowania dzieci? a może pracy zawodowej?

Jako wolni ludzie będziemy się dzielić, tym, czym będziemy chcieli. Nawet kanapkami ;D . A na pewno doświadczeniami w opuszczaniu kultu wysokiej kontroli, czyli kultu szkodliwego i radzenia sobie poza nim. Wszystko po to, aby podzielić się szczęściem z innymi, bo tylko szczęśliwi ludzie mogą dzielić się z innymi radością. Dzielenie się dobrem z innymi zwiększa nasze dobre odczucia. I myślę, że na pewno braknie nam czasu i zaraz będziemy się chcieli spotykać znowu. Wiem to, bo już nie raz się spotykałem z innymi i tęsknię za doświadczeniami innych.

Myślę, że to działanie matematyczne nie jest ci Jonaszu obce, ale jakbyś nadal tego nie rozumiał, to po prostu musisz dorosnąć do pełnoletności. Powodzenia.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 23:33 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Online Jonasz

« Odpowiedź #19 dnia: Wczoraj o 23:55 »
Jako wolni ludzie będziemy się dzielić, tym, czym będziemy chcieli. Nawet kanapkami ;D . A na pewno doświadczeniami w opuszczaniu kultu wysokiej kontroli, czyli kultu szkodliwego i radzenia sobie poza nim. Wszystko po to, aby podzielić się szczęściem z innymi, bo tylko szczęśliwi ludzie mogą dzielić się z innymi radością. Dzielenie się dobrem z innymi zwiększa nasze dobre odczucia. I myślę, że na pewno braknie nam czasu i zaraz będziemy się chcieli spotykać znowu. Wiem to, bo już nie raz się spotykałem z innymi i tęsknię za doświadczeniami innych.

Myślę, że to działanie matematyczne nie jest ci Jonaszu obce, ale jakbyś nadal tego nie rozumiał, to po prostu musisz dorosnąć do pełnoletności. Powodzenia.
A skąd ten protekcjonalny ton w stosunku do mnie?
Ja tylko zapytałem jakimi doświadczeniami chcecie się dzielić skoro ma nie być tematów religijnych.
Otrzymałem odpowiedź, że jednak będą te tematy

Offline Estera

« Odpowiedź #20 dnia: Dzisiaj o 00:46 »
Nie będzie tam (...) nawracania, krytykowania, debat religijnych.
Głównie chodzi o to, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami, które może komuś mogą pomóc.
   Jonaszu :)
   Zapewne jakaś wymiana doświadczeń będzie.
   Ale każdy sobie sam wybierze co będzie chciał z tego sobie wziąć, jak to wynika z planu spotkania.
   Tematy organizacji będą, ale jako pomoc w uporaniu się ze swoimi lękami, stresami, traumami czy wątpliwościami.
   Będzie okazja poznać innych ex-ów, porozmawiać z nimi osobiście, poznać ciekawe historie z ich życia.
   Usłyszeć, jak sobie poradzili z różnymi sytuacjami.
   No i miło towarzysko spędzić czas.
   Zapewne każdy coś tam dla siebie znajdzie.
   Tak myślę.
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Reskator

« Odpowiedź #21 dnia: Dzisiaj o 22:04 »
Z byłymi śj ale ZNAJOMYMI a jest ich sporo z chęci bym się spotkał.
Co nie oznacza mój jakiś sprzeciw dla spotkania byłych śj w lipcu-których serdecznie pozdrawiam.