Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.  (Przeczytany 9446 razy)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8872
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
Odp: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.
« Odpowiedź #240 dnia: 25 Maj, 2025, 20:35 »
Nie no oczywiście, tylko w kraju o którym rozmawiamy jest coś takiego jak płaca minimalna.
A pan Mentzen swojego czasu pokazał, że szuka pracowników i to z całkiem z niemałymi umiejętnościami i kwalifikacjami z kwotę poniżej tgo wymagania.
Jak dla mnie to jest cwaniaczek szukający jeleni
Witaj Jonasz: ma takie prawo - to JEGO PODWÓRKO, nikt nikogo na siłę nie werbuje, jeżeli zgodziły się kobiety na takie warunki płacowe to ich sprawa.

Offline Jonasz

« Odpowiedź #241 dnia: 25 Maj, 2025, 20:39 »
Witaj Jonasz: ma takie prawo - to JEGO PODWÓRKO, nikt nikogo na siłę nie werbuje, jeżeli zgodziły się kobiety na takie warunki płacowe to ich sprawa.
No nie do końca Nadaszyniaku. Bo jeżeli płaci poniżej minimalnej krajowej to łamie prawo pracy i nie pomoże tutaj zgoda obu stron
Poza tym oferowanie pracy na stanowisku Asystent / Asystentka ds. obsługi klienta z obowiązkami:
"kontakt z klientem telefoniczny i e-mailowy,
wprowadzanie danych do systemu,
dbałość o wizerunek firmy,
nadzór nad obiegiem dokumentów i korespondencji,
zapewnienie sprawnej i profesjonalnej komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej,
koordynacja prac innych pracowników.
Dodatkowo wymagane jest analityczne myślenie, wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne, skrupulatność i wysokie poczucie odpowiedzialności, umiejętność pracy pod presją czasu czy też skuteczność w działaniu."
za 3900-4200 zł brutto miesięcznie, w styczniu 2024, kiedy minimalna to 4242 zł brutto, to wyraz skrajnego cwaniactwa i braku szacunku dla pracy ludzi.
Panie pracujące w biedronkach i lidlach mają więcej.
Hańba!!
« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2025, 20:50 wysłana przez Jonasz »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Maj, 2025, 20:49 »
No nie do końca Nadaszyniaku. Bo jeżeli płaci poniżej minimalnej krajowej to łamie prawo pracy i nie pomoże tutaj zgoda obu stron
Czy Jonaszu wiesz na100%, że płaci jak piszesz - - ja nie gdybam, lecz opieram się na konkretnych faktach, z Twojego postu cyt: '' Bo jeżeli płaci poniżej minimalnej krajowej ...''
Zwróć uwagę na wytłuszczenie

Offline Jonasz

« Odpowiedź #243 dnia: 25 Maj, 2025, 20:52 »
Czy Jonaszu wiesz na100%, że płaci jak piszesz - - ja nie gdybam, lecz opieram się na konkretnych faktach, z Twojego postu cyt: '' Bo jeżeli płaci poniżej minimalnej krajowej ...''
Zwróć uwagę na wytłuszczenie
https://www.o2.pl/informacje/mentzen-szuka-pracownika-zarobki-zaskakuja-6982928037579264a

Offline Storczyk

« Odpowiedź #244 dnia: 25 Maj, 2025, 21:12 »
Zaintrygowalaś mnie.

Nie zapomnę jak moja siostra mówiła, gdy ja już zapomnę on dopiero pomyśli  ;)

Czym?  :) "Kobieca logika " daje cudzysłów  :)
Już dawno temu czytałam"Kobiety są z Wenus, Mężczyźni z Marsa" wartościowa pozycja do przeczytania.

A tu coś od Al

Psychologiczne różnice:
Emocje:
Kobiety są uważane za bardziej emocjonalne i wrażliwe na emocje innych. Mężczyźni są bardziej asertywni i mogą mieć trudności z wyrażaniem emocji.
Osobowość:
Kobiety są bardziej skłonne do przejawiania cech takich jak serdeczność, towarzyskość i pozytywne emocje. Mężczyźni są bardziej asertywni i poszukujący doznań.
Sposób komunikacji:
Kobiety często koncentrują się na relacjach w komunikacji, podczas gdy mężczyźni skupiają się na przekazywaniu informacji. Kobiety często używają pośredniego sposobu komunikacji, podczas gdy mężczyźni preferują komunikację bezpośrednią.
Zachowanie:
Kobiety są bardziej skłonne do współpracy i budowania więzi, podczas gdy mężczyźni są bardziej konkurencyjni i niezależni.
Społeczne i kulturowe różnice:
Rola społeczna:
Od dawnych czasów kobiety i mężczyźni mają różne role społeczne, które wpływają na ich zachowanie i sposób myślenia.
Oczekiwania kulturowe:
Kobiety są często oceniane za swój wygląd i zachowanie, podczas gdy mężczyźni są oceniani za swoje osiągnięcia i sukcesy.
Dyskryminacja:
Kobiety są często narażone na dyskryminację i nierówności społeczne.

« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2025, 21:14 wysłana przez Storczyk »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #245 dnia: 25 Maj, 2025, 21:19 »
https://www.o2.pl/informacje/mentzen-szuka-pracownika-zarobki-zaskakuja-6982928037579264a
Zgoda Jonasz, nikt nie musi przyjmować takich warunków jak proponuje Mentzen, jednak jawnie informuje o swoich takich a nie innych propozycjach.
Uważam gra ''feer'' na swoją korzyć - który prywaciarz chciałby stracić - szuka przecież tylko zysku dla siebie kosztem innych.
Dlatego szuka naiwnych, nie ma się czym ''podniecać'' różnymi reakcjami ludzi - takie gdybanie czy proponowanie, to czysta spekulacja.
Każdy posiada rozum i kieruje się osobistym rozsądkiem.
Podobnie jest z osobami , które wyszły z sekty (Ww), sami zdecydowali wejść w jej szeregi ochy i achy radości, kiedy zorientowali się o manipulacji teraz  jadem obrzucają i zawodzą -  zapytam: Czy sekta ich na siłę zmuszała do wejścia w jej szeregi??  Sami tak zdecydowali między innymi i ja, tak uczyniłem.
Łatwowierność nie popłaca a skutki są katastrofalne.
« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2025, 21:21 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Jonasz

« Odpowiedź #246 dnia: 25 Maj, 2025, 21:42 »
Zgoda Jonasz, nikt nie musi przyjmować takich warunków jak proponuje Mentzen, jednak jawnie informuje o swoich takich a nie innych propozycjach.
Uważam gra ''feer'' na swoją korzyć - który prywaciarz chciałby stracić - szuka przecież tylko zysku dla siebie kosztem innych.
Dlatego szuka naiwnych, nie ma się czym ''podniecać'' różnymi reakcjami ludzi - takie gdybanie czy proponowanie, to czysta spekulacja.
Każdy posiada rozum i kieruje się osobistym rozsądkiem.
Nadaszyniaku, koleś który szuka osoby odpowiedzialnej za sprawne funkcjonowanie biura, proponując w zamian mniej niż minimalna krajowa, jak dla mnie to cwaniaczek a jego firma to krzak. Tak jak już pisałem taki koleś nie ma szacunku dla ludzi i ich pracy.
Na miejscu przeglądających ogłoszenie, potraktowałbym je jako przykład patologii rynku pracy a nie jako ofertę pracy

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #247 dnia: 25 Maj, 2025, 21:47 »
Nadaszyniaku, koleś który szuka osoby odpowiedzialnej za sprawne funkcjonowanie biura, proponując w zamian mniej niż minimalna krajowa, jak dla mnie to cwaniaczek a jego firma to krzak. Tak jak już pisałem taki koleś nie ma szacunku dla ludzi i ich pracy.
Na miejscu przeglądających ogłoszenie, potraktowałbym je jako przykład patologii rynku pracy a nie jako ofertę pracy
Jonasz-u - Tak, Zgadzam się z TWOIM zdaniem, jasno, konkretnie to określiłeś ''PATOLOGIA''
Ps. Dziękuję za miłą dyskusję  :)

Offline Jonasz

« Odpowiedź #248 dnia: 25 Maj, 2025, 21:54 »
Jonasz-u - Tak, Zgadzam się z TWOIM zdaniem, jasno, konkretnie to określiłeś ''PATOLOGIA''
Ps. Dziękuję za miłą dyskusję  :)
A poza tym chodzenie na piwo z ludźmi którzy plują mi w twarz świadczy także o braku zasad, szczególnie honoru  :)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #249 dnia: 25 Maj, 2025, 22:20 »
Jonasz Twój post cyt.: ''A poza tym chodzenie na piwo z ludźmi którzy plują mi w twarz świadczy także o braku zasad, szczególnie honoru  :) ''

Jasno się wypowiem oddam głos na Rafała - wybieram mniejsze zło
« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2025, 22:23 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Jonasz

« Odpowiedź #250 dnia: 25 Maj, 2025, 23:09 »
Jonasz Twój post cyt.: ''A poza tym chodzenie na piwo z ludźmi którzy plują mi w twarz świadczy także o braku zasad, szczególnie honoru  :) ''

Jasno się wypowiem oddam głos na Rafała - wybieram mniejsze zło
Szczery do bólu jesteś. Lubisz warte siebie towarzycho bez moralnych kregosłupów z toruńskiego pubu - twoja sprawa.
Za tydzień miło będzie posłuchać skowytu rozpaczy elyt a wśród nich i twojego  ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2025, 23:10 wysłana przez Jonasz »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Maj, 2025, 00:07 »
Szczery do bólu jesteś. Lubisz warte siebie towarzycho bez moralnych kregosłupów z toruńskiego pubu - twoja sprawa.
Za tydzień miło będzie posłuchać skowytu rozpaczy elyt a wśród nich i twojego  ;D ;D
Szanowny Jonasz-u: TAK, jestem szczery do bólu zauważyłeś, to świetnie.
Rozumiem zarzut, ale się z nim nie zgadzam. Jeśli komuś to przeszkadza, to nic na to nie poradzę, ja innym nie mówię, co mają pisać a co nie pisać.
Staram prowadzić dyskusję obiektywnie, otwarcie a nie jak ZORRO, szanuję wszystkie wypowiedzi u-serów, ponieważ sami otwierają i ujawniają prywatne tajemnice.
Nie każdy tak potrafi publicznie otwarcie przedstawiać osobiste poglądy.
Powiem trzeba mieć odwagę i tzw. ''pisanki'' aby tak jawnie pisać. Wielu robi szum i przytakuje powielając wypowiedzi - takie miałczenie kotów.
Mam cięty język i jestem bez pardonowy, cynizm jest pomocny w osiągnięciu celów [ w sekcie (Ww )powoli wchodziłem po szczeblach władzy aż do celu  ''brata króla", potem tym wszystkim trzasnąłem o ziemię rozsypało się wszystko na kawałki - szok zaistniał kiedy odszedłem z (Ww)]
Trzeba być dyplomatą i okazywać szacunek wobec innych.
Stara zasada: '' Pamiętaj, że wilki nie przejmują się tym co mówią o nich barany.'' mam siwy już włos a owa maksyma, pomogła przetrwać pewien okres życia.

Ps. Będę jeszcze szczerszy ceniłem Jerzego Urbana (już bidak leży w ziemi) za jego perfidię i ten cyniczny uśmiech -  drań bo drań ale polityk z klasą.
Świetna też jest Senyszyn klasa babka okrzyknięta ''Imperatorka netu'' - dziś zaskoczyła, niesamowita osobowość - podarowała czerwone korale żonie Rafała jako znak zwycięstwa - serdecznie pozdrawiam przeciwnika o innych poglądach.
Ps. Szczerze powiem POLITYKA to dno najgorszego pokroju, a sekta (Ww) jeszcze gorsza- (groza!)
Na jakim my świecie żyjemy?
« Ostatnia zmiana: 26 Maj, 2025, 00:29 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Gwałcidusza

« Odpowiedź #252 dnia: 26 Maj, 2025, 07:07 »
Mam cięty język i jestem bez pardonowy, cynizm jest pomocny w osiągnięciu celów [ w sekcie (Ww )powoli wchodziłem po szczeblach władzy aż do celu  ''brata króla"

Ps. Szczerze powiem POLITYKA to dno najgorszego pokroju, a sekta (Ww) jeszcze gorsza- (groza!)
Jak napisałeś, że głosujesz na Trzaskowskiego to chciałem się o coś zapytać. Ale jednak rezygnuję. Miłego dnia.
Już im nie wierzę i dlatego jestem dla nich odstępcą i głupcem do którego rzekomo mądrość woła: "kto mnie pomija, ten zadaje gwałt swojej duszy" (Prz 8:36 PNŚ 1997r.) Jestem więc dla nich gwałciduszą.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Maj, 2025, 10:16 »
Jak napisałeś, że głosujesz na Trzaskowskiego to chciałem się o coś zapytać. Ale jednak rezygnuję. Miłego dnia.
Witaj Gwałcidusza:
Dzięki, za odzew jeżeli chodzi o głosowanie jestem w grupie 8% niezdecydowanych w pierwszej turze głosu nie oddałem.
Jednak w II-turze jestem skłonny zagłosować na Rafała - wybrać mniejsze zło - ale czy w ogóle pójdę to zależy od chęci.
Jeden i drugi to demagog, jak wspomniałem polityka jest totalne dno  w każdym aspekcie.
Napisałem, że zagłosuję na Rafała po to ''skrobłem'',  aby zamieszać w Wiśle Forum - pozdrawiam