Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.  (Przeczytany 4994 razy)

Offline Gostek

Odp: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.
« Odpowiedź #135 dnia: 09 Kwiecień, 2025, 18:15 »
Liźnij trochę wiedzy zanim coś napiszesz, bo widzę że nie możesz otrząsnąć się z manii wielkości faszystowskich Niemiec i strat w związku z rozpętaną wojną.
Fabryki, stocznie w nienaruszonym stanie? Które?
Może AG Vulcan Stettin, Stettiner Oderwerke AG ?
A może Stocznia Schichaua czy Kaiserliche Werft Danzig?
Poczytaj sobie w jakim stanie te stocznie były w 1945r. Jak ruszyły z kopyta.   
Zniszczone działaniami wojennymi a co pozostało, to rozkradnięte i wywiezione przez armię czerwoną.
Jedyny plus to ocalało  to, czego nie można było wywieźć ani zniszczyć: drogi, kanalizacja, tory kolejowe, sieć wodociągowa, szlaki wodne.

Wiem,że część do dzisiaj jeszcze działa ,ba nawet maszyny są w nich jeszcze poniemieckie.Bynajmniej te na górnym Śląsku.

A komentarze uszczypliwe to sobie daruj proszę. Ty mnie nie znasz a ja ciebie w ogóle ,więc sobie te antyniemieckie perswazje w dooope wsadź. Proszę Cię po raz któryś -odpier__l się ode mnie.

Offline Reskator

« Odpowiedź #136 dnia: 10 Kwiecień, 2025, 07:24 »
Trump w moich notowaniach jest niestety na równi pochyłej,odynarny a przede wszystkim pycha go rozpiera.
Dla swojego kraju może jest i dobry to się okaże ale dla innych niestety jest nieobliczalny i irytujący.
Wczoraj dowiedziałem się od gościa nadającego z Kanady bo naszej tv nie oglądam że o krajach negocjujacych cło
Trump powiedział że teraz to wszyscy chcą do niego przyjeżdzać i całować go po dupie. ??? -żenujące.!
No ale CHINY się postawiły i trochę UE a z 60 państw stoi w kolejce do negocjacji ceł z Trumpem.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień, 2025, 07:38 wysłana przez Reskator »

Offline donadams

« Odpowiedź #137 dnia: 10 Kwiecień, 2025, 08:05 »
Skoro jesteśmy na forum o takiej a nie innej tematyce, to jak dobrze poszukamy, pewnie gdzieś w Internetach będzie można przeczytać, że Trump jest bestią z objawienia i teraz chce, żeby przyjąć jego znamię, a kto go nie przyjmie, z tym nie ma handlu (bo zaporowe cła).

:)
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Gostek

« Odpowiedź #138 dnia: 10 Kwiecień, 2025, 09:03 »
Teraz nawet Prezydent zasugerował powiązanie kontaktów handlowych z dalszym utrzymywaniem swoich wojsk w Europie i Korei Południowej .

Podczas spotkania z dziennikarzami Donald Trump zasugerował możliwość zmniejszenia liczby amerykańskich żołnierzy stacjonujących w Europie. Zasugerował przy tym, że mógłby to być jeden z elementów negocjacji handlowych.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trump-nie-wykluczyl-wycofania-czesci-amerykanskich-wojsk-z-europy-moglbym-to-zrobic/m0j7flf,79cfc278

« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień, 2025, 09:05 wysłana przez Gostek »

Offline Reskator

« Odpowiedź #139 dnia: 10 Kwiecień, 2025, 11:25 »
Wczoraj Ursula z zadowoleniem przyjęła zawieszenie ceł na 90 dni dla UE i innych krajów przez USA.
Tramp dowalił natomiast CHINOM cła do wielkości extra- 125%.
I "mistrzosko"izoluje CHINY od reszty państw które boją się ceł USA i są przytroczone do nogi USA.
CHINY nie mogą sobie pozwolić na utratę rynków a to im szyje grubymi nićmi Trump.
Jesteśmy na krawędzi konfliktu USA-CHINY tylko patrzeć kiedy CHINY zaczną blokadę Tajwanu.

« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień, 2025, 11:30 wysłana przez Reskator »

Offline Gostek

« Odpowiedź #140 dnia: 10 Kwiecień, 2025, 12:03 »
A teraz wspaniały Prezydent zadbał o swoje wspaniałe włosy, podpisując nową ustawę,zmieniającą  przepływ wody pod przysznicem (maxymalnie było dotychczas około 11 litrów na minutę )😊Powiedział ,że..

"W moim przypadku lubię wziąć miły prysznic, aby zadbać o moje piękne włosy" — powiedział Trump dziennikarzom podczas podpisywania zarządzenia w Gabinecie Owalnym w środę. "Muszę stać pod prysznicem przez 15 minut, aż się zmoczą. Kap, kap, kap. To śmieszne".
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień, 2025, 12:06 wysłana przez Gostek »

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4703
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Kwiecień, 2025, 16:33 »
Jakim cudem USA mają się odciąć od globalnej fabryki bez doznania szkody.
Inflacja w USA wystrzeli do tego stagflacja
To jest wszystko szyte pod granie na spadki
Pod Black Rock i inne fundusze.

Nawet taki Musk może celowo obniżać loty Tesli na giełdzie po to żeby skupić tanio akcje a potem cyk nowy akumulator nowa technologia i akcje w górę plus 50%

Offline Reskator

« Odpowiedź #142 dnia: 12 Kwiecień, 2025, 19:27 »
Jakim cudem USA mają się odciąć od globalnej fabryki bez doznania szkody.
Bo mają dolara walutę globalną.
A CHINY mogą zmusić USA by zapłaciły za obligacje za które CHINY zapłaciły dolarami dla USA?
A CHINY tych obligacji mają na 750 OOO OOO OOO $
Chyba jakiś ułamek rzucili na rynek bo dolar zanotował spadek 10 gr w ciągu 2 dni.
Japonia jest mistrzem w posiadaniu obligacji czyli długu USA wobec Japonii ma ich na sumę 1 biliona
1 000 000 000 000 tylko 1 bilion $ TYLKO!
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień, 2025, 19:46 wysłana przez Reskator »

Offline Jonasz

« Odpowiedź #143 dnia: 12 Kwiecień, 2025, 19:42 »
Japonia jest mistrzem w posiadaniu obligacji USA ma ich na sumę 1 biliona czyli 1 tryliona w  $ USA
Bilion czy trylion bez różnicy tak jak złotówka do miliona złotówek.
Ty masz złotówkę ja mam milion złotówek czyli mamy  po tyle samo  >:D >:D
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień, 2025, 19:50 wysłana przez Jonasz »

Offline Reskator

« Odpowiedź #144 dnia: 12 Kwiecień, 2025, 20:54 »
Miesiąc temu wymieniłem USD na CHF bo domniemałem czym grozi posiadanie USD.
I  się nie myliłem USD pikuje na południe szorując podłogę a CHF sięga sufitu i go przebija.

« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień, 2025, 21:32 wysłana przez Reskator »

Offline Fantom

« Odpowiedź #145 dnia: Wczoraj o 10:55 »
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-04-18/koniec-negocjacji-pokojowych-usa-sa-gotowe-zrezygnowac/
'' Stany Zjednoczone w ciągu kilku dni zrezygnują z prób doprowadzenia do pokoju między Rosją i Ukrainą, jeśli nie będzie sygnałów, że porozumienie w tej sprawie jest do osiągnięcia – oświadczył w piątek Rubio.''

https://tvn24.pl/swiat/marco-rubio-usa-gotowe-zrezygnowac-z-prob-osiagniecia-pokoju-miedzy-rosja-i-ukraina-st8417450
''(..)zaznaczył, że prezydentowi Donaldowi Trumpowi nadal zależy na wypracowaniu porozumienia, ale ma też na świecie wiele "innych priorytetów" i jeśli nie będzie oznak postępu, przejdzie do innych spraw.''

24h, potem jak zostanie zaprzysiężony, potem 100 dni:))). Pomarańczowa twarz nie  ma tak naprawdę twarzy:). 'Gdybym ja to był prezydentem'' to zrobiłbym to i to i nie byłoby tego i tego:). Biznesmenem jest, ale do polityki też się nie nadaje. Wróć, może nadaje, kłamliwe obietnice dobrze mu wychodzą. Putin jego przyjaciel robi co chce, a Trump nic nie może robić. Od razu było wiadomo, ze oficer KGB ogra showmena.
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline Jonasz

« Odpowiedź #146 dnia: Wczoraj o 11:57 »
24h, potem jak zostanie zaprzysiężony, potem 100 dni:))). Pomarańczowa twarz nie  ma tak naprawdę twarzy:). 'Gdybym ja to był prezydentem'' to zrobiłbym to i to i nie byłoby tego i tego:). Biznesmenem jest, ale do polityki też się nie nadaje. Wróć, może nadaje, kłamliwe obietnice dobrze mu wychodzą. Putin jego przyjaciel robi co chce, a Trump nic nie może robić. Od razu było wiadomo, ze oficer KGB ogra showmena.
Pożyjemy zobaczymy!
Jak nie uda się plan a czyli zakończenie wojny przez negocjacje, to czy dotrzyma słowa w sprawie planu b czyli dostarczy tyle i takiej broni Ukrainie, że pogonią ruskich najeźdźców.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8846
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #147 dnia: Wczoraj o 15:15 »
Ten kraj niebiesko -żółty w niedługim czasie zostanie pokrojony jak tort, Rosyjski ''Niedźwiedź'' był jest potęgą jak symboliczny ''orzeł'' Ameryki

Offline Jonasz

« Odpowiedź #148 dnia: Wczoraj o 15:31 »
Ten kraj niebiesko -żółty w niedługim czasie zostanie pokrojony jak tort, Rosyjski ''Niedźwiedź'' był jest potęgą jak symboliczny ''orzeł'' Ameryki
Tak bardzo Ci się śpieszy do znacznie dłuższej granicy z kacapami?

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8846
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #149 dnia: Wczoraj o 15:33 »
Tak bardzo Ci się śpieszy do znacznie dłuższej granicy z kacapami?
I powtórzy się 1920 roczek

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 15:36 wysłana przez Nadaszyniak »