Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Siedemtwarzy i 16 Gości przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Kamala czy Donald  (Przeczytany 1068 razy)

Offline Ekskluzywna Inkluzywność

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4108
  • Kronikarz Brata Bogumiła
Odp: Kamala czy Donald
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Listopad, 2024, 21:49 »
.
Ludzie pracy USA,Musk,Konfederacja w tym i ja są za Trampem.

To ty głosujesz w amerykańskich wyborach?

Offline Sebastian

« Odpowiedź #16 dnia: 02 Listopad, 2024, 21:52 »
To ty głosujesz w amerykańskich wyborach?
z tego co mi wiadomo, to Reskator wypowiada się "jako expert" :) a nie jako amerykański wyborca
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Lu_Ke Sky_Walker

« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopad, 2024, 09:17 »
Była, na całe szczęście władza w Polsce, jest rękami i nogami z Trumpem. Ale co się dziwić. Swój do swego cięgnie.

Znów w całej rozciągłości się z tym zgadzam  :)
Z Sebusiem prawie też bo do PL Donaldinio nic nie mam.

Offline Sebastian

« Odpowiedź #18 dnia: 03 Listopad, 2024, 09:31 »
Z Sebusiem prawie też bo do PL Donaldinio nic nie mam.
ja akurat mam BARDZO dużo zastrzeżeń do Donalda Sknerusa Mc Kwacza :)

tych zastrzeżeń jest tak wiele że przekonał mnie dopiero Zbyszek Ziobro :)

15 X 2023 zażyłem użyłem tabletki przeciwwymiotne i mimo wielkiego obrzydzenia zagłosowałem na Platformę
ten jeden jedyny raz zrobiłem wyjątek, bo uznałem że Zbyszka nienawidzę jeszcze bardziej niż Donalda
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek

Offline Reskator

« Odpowiedź #19 dnia: 03 Listopad, 2024, 16:34 »
ja akurat mam BARDZO dużo zastrzeżeń do Donalda Sknerusa Mc Kwacza :)
A ja mam akurat BAAARDZO dużo zastrzeżeń do lewaków którzy do USA wpuścili choćby miliony imigrantów czy rozpętali histerię cowidową brudnymi łapami Fauciego czy brak zgody na zawarcie pokoju w 22 r na Ukrainie a że ich reprezentuje Kamala stąd popieram Donalda.Amen.
« Ostatnia zmiana: 03 Listopad, 2024, 16:40 wysłana przez Reskator »

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Listopad, 2024, 20:43 »
A ja mam akurat BAAARDZO dużo zastrzeżeń do lewaków którzy do USA wpuścili choćby miliony imigrantów czy rozpętali histerię cowidową brudnymi łapami Fauciego czy brak zgody na zawarcie pokoju w 22 r na Ukrainie a że ich reprezentuje Kamala stąd popieram Donalda.Amen.

Ale ty żyjesz tam i masz obywatelstwo, że wyrażasz zastrzeżenia względem polityki wewnętrznej imigracyjnej?

Czy to coś na zasadzie jakby zapytać na ulicy w Detroit afroamerykanina Jamesa Freemana, studenta kierunku "art & design", kto powinien rządzić w Poland? A on powie, że jest za Civic Platform, bo to liberals, a on zawsze głosuje na liberals w USA i wie, że to najlepsze dla świata, choć zanim pokaże Poland na mapie ma chwilę zawahania. Ważne, że czytał artykuł w Foreign Affairs, a tam napisali, że nowy rząd Civic Platform to szansa dla Poland. No i słyszał jak środowiska Civic Platform krytykowały rząd Law and Justice za podejście do uchodźców na granicy, zwłaszcza redaktor Tomash Fox w serwisie Twitter i reżyser Holland z nagradzanym filmem Green Border. A że Jamesowi się wartości humanitarne podobają, dlatego popiera nową ekipę i ty też powinieneś.
« Ostatnia zmiana: 03 Listopad, 2024, 21:35 wysłana przez Ekskluzywna Inkluzywność »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Listopad, 2024, 00:18 »
chciałbym już w środę rano przeczytać, że Donald właśnie oskarża "lewactwo całego świata" o sfałszowanie wyborów, które właśnie przegrał.

a jeszcze fajniej byłoby przeczytać, że Donald nawoływał do kolejnego szturmu na Kapitol, ale ludzie go po prostu zignorowali.

informacja o ewentualnej biologicznej śmierci Donalda Trumpa także by mnie "nie zmartwiła".

Offline Gremczak

« Odpowiedź #22 dnia: 04 Listopad, 2024, 00:39 »
Seba toś ty fanatyk.

Offline Reskator

« Odpowiedź #23 dnia: 04 Listopad, 2024, 05:59 »
Ale ty żyjesz tam i masz obywatelstwo, że wyrażasz zastrzeżenia względem polityki wewnętrznej imigracyjnej?
Kolego,przyjacielu a czy nie mogę wyrażać swoich zastrzeżeń z Polski gdzie mamy do czynienia z podobnym problemem na granicy,gdzie Europa zalewana jest tłumem imigrantów którym też trzeba rozdawać socjal a na który Amerykanie czy Europejczycy muszą ciężko pracować a owi imigranci niejednokrotnie dopuszczają się przestepstw,no chyba mogę takowe zastrzeżenia mieć i nie tłumaczyć się z tego jak sądzisz bracie rodaku przyjacielu drogi?
« Ostatnia zmiana: 04 Listopad, 2024, 06:06 wysłana przez Reskator »

Offline Gostek

« Odpowiedź #24 dnia: 04 Listopad, 2024, 09:35 »
Kamala zaczęła naśladować Trumpa.

Cytat:  Kamala Harris wytyka 78-letniemu Donaldowi Trumpowi wiek, stan zdrowia i dziwne zachowania. Czyli robi to samo co wcześniej Donald Trump Joe Bidenowi. Uwagę przykuwają nieskładne przemówienia republikanina, w których miesza fakty i myli wątki. Nie wszyscy są jednak przekonani, że ta strategia pomoże kandydatce demokratów.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raport-media-zagraniczne/news-the-washington-post-kamala-harris-siega-po-zagrywke-z-podrec,nId,7846525#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Offline Sebastian

« Odpowiedź #25 dnia: 04 Listopad, 2024, 12:33 »
Seba toś ty fanatyk.
ja, Sebastian, nienawidzę fanatyzmu religijnego z równie wielką gorliwością jak biblijny Jehu nienawidził kultu Baala :)

Offline Gremczak

« Odpowiedź #26 dnia: 04 Listopad, 2024, 13:29 »
Ha, ha, ha.
Tylko tu jest mowa o fanatyzmie politycznym.

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Listopad, 2024, 13:39 »
Kolego,przyjacielu a czy nie mogę wyrażać swoich zastrzeżeń z Polski gdzie mamy do czynienia z podobnym problemem na granicy,gdzie Europa zalewana jest tłumem imigrantów którym też trzeba rozdawać socjal a na który Amerykanie czy Europejczycy muszą ciężko pracować a owi imigranci niejednokrotnie dopuszczają się przestepstw,no chyba mogę takowe zastrzeżenia mieć i nie tłumaczyć się z tego jak sądzisz bracie rodaku przyjacielu drogi?

Sądzę, że wiedzy o tym jak powinna być urządzona Polska należy szukać na Bronxie, a wiedzy o tym jak Ameryka, na Podlasiu.

Offline Reskator

« Odpowiedź #28 dnia: 04 Listopad, 2024, 13:56 »
Kamala zaczęła naśladować Trumpa.
Z wiecami raczej Kama nie naśladuje Donalda.
W sobotę w Huston na wiecu Kamali była Beyonce zgromadzeni nastawieni byli na śpiew a ona w kilku słowach poparła Kamalę i opuściła scenę i... zaczęły się gwizdy i ludzie zaczęli opuszczać wiec poparcia demokratki, natomiast w niedzielę Donald zawitał do Nowego Jorku twierdzy demokratów w hali Medison Square Garden zgromadziło się na wiecu 20 tys ludzi a w koło sali tłum 75 tys zwolenników tych którzy się nie dostali na wiec. Nowy Jork kocha Donalda ale media,władze NY morda w kubeł.Jedyna nadzieja dla USA jest to by wybory ZDECYDOWANIE wygrał jeden z kandydatów KAMALA lub DONALD
inaczej haos murowany,zamieszki,oskarżenia,podpalenia,zamachy słowem anarchia.

« Ostatnia zmiana: 04 Listopad, 2024, 13:59 wysłana przez Reskator »

Offline BetMan

« Odpowiedź #29 dnia: 04 Listopad, 2024, 14:30 »
Mam nadzieje że Amerykanie wybiorą młodszą i bardziej przewidywalną, do tego pierwszą kobietę K. Harris
Zgadzam się z Sebastianem że D. Trump to fanatyk, nie koniecznie tylko religijny!
Świat potrzebuje stabilności, a może po wyborze kobiety na prezydenta-elekta w Stanach nadejdzie Armagedon, a przynajmniej KC z siedzibą Warwick będzie miał kolejny argument  >:D
« Ostatnia zmiana: 04 Listopad, 2024, 15:26 wysłana przez BetMan »