Nie wiem jak wam, ale mi to forum jest bardzo ciężko znaleźć w google czy w innych wyszukiwarkach. Wpisywanie podstawowych fraz, takich jak:
"forum byłych świadków jehowy" lub
"forum świadków jehowy"
prowadzi wszędzie, ale nie na to forum. Wyprowadźcie mnie z błędu, może wam działa to lepiej, ale jeśli jest tak, jak myślę, to warto byłoby zadziałać w tym kierunku, żeby widoczność tego forum była jakaś... Rozumiem, że nie zawsze łatwo jest wybić się na pierwszą pozycję w google, ale tu problem jest większy, ponieważ po wpisaniu w google frazy "sjwp forum" wyrzuca stronę z błędem danych... Jak źle musi być, żeby tak się działo?
Nie znam się na forach, żaden ze mnie haker, ale mam kilka stron internetowych, w oczywisty sposób poświęcam dużo uwagi temu, żeby były odpowiednio pozycjonowane w wyszukiwarkach, bo bez tego nie ma dotarcia do ludzi.
Tym samym nie wiem, w jaki sposób ludzie mają trafić na to forum, skoro nie jest to takie proste. Czy możemy coś z tym zrobić? Większość treści zawartych tutaj uważam za naprawdę wartościowe i szkoda by było, gdybyśmy pisali je głównie dla siebie. Rzecz jasna jak widać, nowi użytkownicy forum się pojawiają, ale nie dlatego, że jesteśmy super widoczni, a jedynie pomimo tego, że jesteśmy tak ukryci...
EDIT:
Nawet na stronie przerywamymilczenie.pl jest nieaktualny link do tego forum, który nie działa, chociaż sama strona jest pozycjonowana dość wysoko.
Fraza "świadkowie jehowy forum" - przejrzałem wyniki do trzeciej strony i nie ma śladu tego forum. Użytkownicy google najczęściej nie szukają dalej niż do pierwszej strony, a jeszcze częściej ograniczają się do wyników, które są widoczne u góry strony, bez scrollowania, czyli dajmy na to do mniej więcej pięciu wyników. Jest naprawdę słabo, a jeśli nie, to wyprowadźcie mnie z błędu. W takim układzie szanse, że ktoś nas tu znajdzie, są niemalże zerowe, chyba, że jest jakaś tajna (a jednak dobrze znana) ścieżka w sieci, która prowadzi tu nowych użytkowników.