Myślałem, że Biblię znasz i umiesz wertować czy z wyszukiwarki korzystać...
Poniżej z Biblii ŚJ z 2018.
Tu masz Tysiąclatkę:
https://biblia.deon.pl/„(...) Wtedy podeszli do Jezusa uczniowie i zapytali: „Kto właściwie będzie największy w Królestwie Niebios?”. 2 A on zawołał małe dziecko, postawił je wśród nich 3 i powiedział: „Zapewniam was, że jeśli się nie zmienicie i nie staniecie jak dzieci, to w ogóle nie wejdziecie do Królestwa Niebios. 4 A kto stanie się pokorny jak to dziecko, ten będzie największy w Królestwie Niebios. 5 Kto by przyjął jedno z takich dzieci ze względu na moje imię, ten przyjmuje także mnie. 6 Ale kto by doprowadził do upadku jednego z tych małych, którzy we mnie wierzą, lepiej byłoby dla niego, żeby mu zawieszono na szyi wielki kamień młyński i utopiono go w morskiej głębinie.” (Mt 18:1-6)
„(...)Potem ludzie przyprowadzili do niego małe dzieci, żeby włożył na nie ręce i się za nie pomodlił, ale uczniowie ich strofowali. 14 Jezus jednak powiedział: „Zostawcie te dzieci w spokoju i nie zabraniajcie im do mnie przychodzić, bo do takich jak one należy Królestwo Niebios”. 15 I włożył na nie ręce, a potem stamtąd odszedł.” (Mt 19:13-15)
„(...)Gdy naczelni kapłani i uczeni w piśmie zobaczyli cuda, których dokonał, oraz chłopców, którzy wołali w świątyni: „Zechciej wybawić Syna Dawidowego!”, oburzyli się 16 i powiedzieli do niego: „Czy słyszysz, co oni mówią?”. Jezus odparł: „Tak. Czy nigdy nie czytaliście: ‚Słowami z ust dzieci i niemowląt przysporzyłeś sobie chwały’?”(...)” (Mt 21:15, 16)
Jest pewnie dużo więcej, także u Pawła, ale to Ty musisz sobie poszukać takie, jak Ci pasują. Mi one niepotrzebne.