JW.ORG. POTĘŻNY KOLOS ZBUDOWANY NA KŁAMSTWIE I MANIPULACJI !!! Tak się ostatnio zastanawiałam właśnie nad tą kwestią.
Jak to możliwe by taki ogrom kłamstwa i manipulacji tak sprawnie funkcjonował w skali świata?
I wkręcił tylu szczerych do bólu ludzi?
Dziś, kiedy już mną aż tak bardzo nie targają emocje.
Kiedy już ze spokojem na ustach mogę rozmawiać o tej religii na argumenty.
Kiedy posiadłam tę wiedzę o niej jaką na obecną chwilę mam.
Że będąc gorliwym świadkiem Jehowy nie dostrzegałam tego jak bardzo jest to sprytna machina.
I że nawet dziś, w dobie tak powszechnej informacji w internecie są jeszcze ludzie, którzy do nich trafiają.
Pocieszające jest to, że to już nie są tysięczne tłumy idące do chrztu.
Ale jeszcze jakieś tysiące rocznie daje się zanurzyć w imię utożsamiania się ze świadkami Jehowy!
Sprytni ludzie rodem z USA zbudowali sobie potężną piramidę opartą na złudnych nadziejach.
I bardzo dobrze finansującą się!
Jak to jest, że przez lata ten kłamliwy kolos ciągle trwa? I jak ogromna jest siła manipulacji i psychomanipulacji człowiekiem?
Że będąc tam w tym kloszu się tego nie widzi.
Że różne przekręty dostrzega się dopiero, jak się stamtąd wypłynie i nabędzie odpowiedniej wiedzy.
Która dla umocowanego świadka Jehowy jest po prostu niedostępna.
Będąc śj, nigdy mi nawet przez myśl nie przebiegło, że nadejdzie taki czas, że znajdę się w punkcie w którym obecnie jestem.
Co nie ukrywam bardzo mi pasuje i nigdy tam nie powrócę!
A najgorsze w tych odkryciach jest to, że obecność tam jako zaangażowanego śj wiąże się z przeróżnymi tragediami.
Rozgrywającymi się tu i teraz w większej lub mniejszej mierze.
Całe zmarnowane życia wielu pokoleń, marzeń, talentów i wszystkiego co się z życiem człowieka wiąże.
Z tego też powodu ogromna jest moja radość, że moje latorośle wszystkie stamtąd wyrwałam.
Jak czytam takie smutne historie jak ostatnio opisaną w wątku rozpoczętym przez
... JW ... https://sjwp.pl/index.php?topic=11621.msg248827#msg248827 To zdaje się nasuwać wniosek, że władza strażnicy nie ma w sobie krzty moralności.
Ani jakiegokolwiek sumienia.
I jest bezwzględna jak mafia.
I choć z różnych stron jest jednak obnażana.
To jeszcze jej różne macki mocno działają.
https://sjwp.pl/index.php?topic=11620.msg248823#msg248823 Co Wy o tym sądzicie?
Zapraszam do dyskusji.