Widać Urgencie, że jesteś niesamowicie aktywny w tematach wojennych i politycznych.
Akcentujesz tu bardzo swoje poglądy polityczne i niestety ale często przy tym atakujesz swoich rozmówców. ..
Szkoda tylko,że ta Twoja aktywność nie jest również skierowana na tematy ,które to forum z racji swojej nazwy porusza... 
Szkoda, że Ty tak zaniepokojony moim zainteresowaniem nieco innymi tematami niż podstawowe tematy tego forum, zamiast pisać w temacie reparacji (którego nie ja jestem inicjatorem) zająłeś się jeszcze bardziej zbieżnym z tym forum tematem. A mianowicie oceną mnie.
Cóż Ci odpowiedzieć mogę. Piszę, dyskutuję w tematach, które mnie interesują, którymi mam ochotę się zajmować i z zakresu, których posiadam wiedzę. Dlatego jeżeli ktoś w tej dyskusji mija się z faktami, używa niczym nieuzasadnionych stwierdzeń ale bardzo chwytliwych dla ogółu i mających na celu zdobycie poklasku (jak to zrobiła ostatnio Estera), to nie omieszkam tego wytknąć.
Dla Ciebie to jest atak na rozmówców, dla mnie wytykanie oczywistych błędów, bzdur i braku argumentów w dyskusji.
Boli Cię że po raz kolejny wytknąłem Ci absolutny brak wiedzy w temacie, poprzez przypisanie Gdyni jako flagowego projektu II Rzeczypospolitej Niemcom, więc zaczynasz pisać o jakichś atakach na rozmówców?
Dałem Ci już radę zanim napiszesz jakąś głupotę, liźnij coś na ten temat. Wiki nie gryzie.
Może przyzwyczajony jesteś do rozmów gdzie wszyscy sobie przytakują i lajkują i nikt nie prostuje oczywistych bzdur, czy nie domaga się uzasadnienia swoich poglądów w towarzystwie wzajemnej adoracji.
Tylko wtedy nie nazwałbym czegoś takiego dyskusją