Dawno już nie komentowałem Broadcastingów ani Sprawozdań. Jednak ilość propagandy, którą zawarto w 3 pierwszych minutach tego programu, poruszyła mnie do głębi (wk*****a mnie, mówiąc po ludzku).
Jeśli jeszcze nie wiecie, co sądzić o tegorocznym Kongresie, śpieszę z podpowiedzią:
Na pewno podobał nam się kongres "'Dążmy do pokoju;!". Czy nie był to zachwycający program? Wspaniale było usłyszeć, że w 2023 roku odbędą się kongresy z osobistym udziałem obecnych. Jak miło będzie po trzech latach znowu na żywo spotkać się z braćmi i siostrami na kongresie regionalnym. I to naprawdę ekscytujące, że od 1 września wznowimy służbę od domu do domu akurat na czas ogólnoświatowej kampanii proponowania kursu biblijnego! Jestem przekonany, że aniołowie też będą podekscytowani, bo da im to więcej okazji, żeby pomagać nam w służbie.
Dlaczego możemy zaufać Biblii? Trzy powody:
1. Treść jest niezmieniona (ani słowa o usuwaniu imienia)
2. Biblia jest natchniona przez Boga. - Dowód? Spełniające się proroctwa. Np z Księgi Daniela o anglo-amerykańskiej potędze...
2a. Siła Ameryki i Anglii jest osłabiana "przez ich obywateli domagających się swoich praw. Jak to robią? Związki zawodowe, akcje na rzecz swobód obywatelskich oraz ruchy niepodległościowe. (...) Rozdzierają ją (Wielką Brytanię) różnice poglądów na temat relacji z krajami Unii Europejskiej".
3. Rady z Biblii mają dobry wpływ. - Jack, morderca skazany na karę śmierci dał się ochrzcić i pomógł się nawrócić co najmniej 4 skazanym. Dowody anegdotyczne przemawiają najmocniej...
Tekst roczny:
"Istotą Twoich słów jest prawda". Ps 119:160
Link:
https://www.jw.org/pl/biblioteka/materialy-wideo/#pl/mediaitems/LatestVideos/docid-702022018_1_VIDEO