Trzeba dać napis, żeby wpuszczać tylko w krawatach. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się.
Inwigilować? Po co takie brzydkie słowa? Ludziom trzeba ufać... a jak wiadomo kontrola podstawą zaufania.
To po ostatnich wpisach doszedłem do konkluzji i zgadzam się z rządem naszym ; aby wpuszczać do UE (i Polski) tylko emigrantów dobrze wykształconych i dla pożytku naszej wspólnoty - np. ;' inżynierów , techników , budowlańców , lekarzy ,medyków , pielęgniarki , sanitariuszy , itp. itd . Natomiast "gorszemu sortowi" , brudasom , ekstremistą i biedaką ; wara od naszej demokracji i ładu I nie ma ; zmiłowania
Czyli chciałbyś drenować i tak już biedne kraje z ich najlepszych zasobów.
Tu nie ma takich łatwych odpowiedzi.Gdzieś słyszałem, że uchodźcy często doceniają szansę jaką otrzymali żyjąc w nowym kraju,ale często ich dzieci, nie znające ciężkiego życia w kraju z którego pochodzą ich rodzice, maja zupełnie inna postawę.
To dopiero początek,ciekawe ja zechcą zatrzymać ludzi którzy będą masowo uciekać przed głodem wojnami i różnej maści katastrofami.Powiem wam nikt ich nie zatrzyma,jedni padną a inni po nich przejadą i nie będzie pamiłuj .Chyba że nas wcześniej pogoni klimat na inne miejsce tylko to wtedy my będziemy migrować a insze Błaszczak powitają nas zasiekami.
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek