Nasz rząd , Bruksela i NATO - obawiają się powtórki 'z rozrywki' co się stało na terenie Ukrainy kilka lat temu i tego co może wyniknąć z "wojny hybrydowej" prowadzonej przez Rosję i zaplanowanej na destabilizację UE .
W internecie możesz znalezć różne i nie potwierdzone teorie spiskowe
Polecam wszystkim z tego forum oglądać TVN-24 i PN-24
Tam znajdziecie informacje na bieżąco z Polski i ze świata
A cha - oglądać telewizje niezależną TO nie grzech
Prowadzimy tu sobie dyskusję a ja mam wrażenie, że nie otrzymuję odpowiedzi na prosto postawione pytania
No nic, ciągnijmy to dalej.
Ja tam nie polecam oglądania TVN-24 , a przynajmniej nie notorycznego.
PN-24 nawet nie wiem co to jest.
TVN-24 postrzegam raczej jako część wojny hybrydowej.
Kiedyś ich strona
https://tvn24.pl/swiat/ pokazywała informacje ze świata o których raczej nie wspominali
na swoim kanale telewizyjnym ale widzę, że powoli tam coraz więcej informacji o Polsce a nie o świecie.
Zakładka "Polska" to wiadomo bezustanne ujadanie na mój kraj.
Hasło "niezależna" kojarzy mi się z hasłem "bądź wolny" (lub coś w tym stylu) w reklamie jakiegoś produktu,
gdzie tak naprawdę produkt ma cię zniewolić. Zresztą o tej wolności mówili sami wiecie gdzie...
Taka mała próbka TVN-24 z dzisiejszego poranka.
Do studia zaproszono dwie panie prowadzące chyba jakieś organizacje charytatywne dla imigrantów.
Jedna Polka, druga Czeczenka.
Wspomniano o zatruciu afgańskich dzieci, o różnej kuchni obcokrajowców.
Jedna z prowadzących program mówi o asymilacji imigrantów na co Czeczenka:
nie będzie asymilacji, najwyżej integracja. Tych ludzi trzeba uczyć polskiego prawa, kultury, to jest Islam.
Żeby nie stało się to samo co z Czeczenami
Po mniej więcej tak brzmiącej wypowiedzi już głosu nie zabrała a właściwie nie dostała bo rozmówczynie mówiły i patrzyły
w stronę Polki.