Moja religia opiera się na Biblii. Celem religii jest wskazanie człowiekowi drogi do zbawienia czyli do życia wiecznego. Moja religia obiecuje życie wieczne tu na ziemi a dla 144000 życie wieczne w niebie.
To cie klamia bo biblia mowi ze nasza ojczyzna jest w niebie xD
2 Tymoteusza 4:18; Mateusza 11:11-13, 13:41-43, 25:31-46, ; Łukasza 7:28-29, 17:20-21, 23:43(ten werset w Bibli świadków jest sfałszowany) ; Aapokalipsa 21:1-8, Rzymian 14:16-18
2Kor 5:6-8Tak więc, mając tę ufność, wiemy, że jak długo pozostajemy w ciele, jesteśmy pielgrzymami, z daleka od Pana. Albowiem według wiary, a nie dzięki widzeniu postępujemy. Mamy jednak nadzieję... i chcielibyśmy raczej opuścić nasze ciało i stanąć w obliczu Pana" (2 Kor 5,6-8).
1Tes 5:9-10"Ponieważ nie przeznaczył nas Bóg [na to, abyśmy zasłużyli] na gniew, ale na osiągnięcie zbawienia przez Pana naszego, Jezusa Chrystusa, który za nas umarł, abyśmy - żywi czy umarli - razem z Nim żyli" (1Tes 5,9-10).
2Koryntian 12:1-4Jeśli już muszę się chlubić, chociaż nie przynosi to żadnej korzyści, przejdę do widzeń i objawień Pana. Znam człowieka zjednoczonego z Chrystusem, który przed czternastu laty – nie wiem, czy w ciele, nie wiem też, czy poza ciałem, Bóg to wie – został porwany aż do trzeciego nieba. I wiem, że człowiek ten – nie wiem, czy w ciele, czy też bez ciała, Bóg to wie – został porwany do raju i usłyszał niewyrażalne słowa, których człowiekowi nie wolno wymawiać. [Biblia Paulistów, 2Kor 12]
Apokalipsa 2:7"Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów. Zwycięzcy dam spożyć owoc z drzewa życia, które jest w raju Boga".
Apokalipsa 22:1-2"I ukazał mi rzekę wody życia, lśniącą jak kryształ, wypływającą z tronu Boga i Baranka.Pomiędzy rynkiem Miasta a rzeką, po obu brzegach, drzewo życia rodzące dwanaście owoców wydające swój owoc każdego miesiąca a liście drzewa [służą] do leczenia narodów"(Ap 22,1-2).
2p 3:10-13"Jak złodziej zaś przyjdzie dzień Pański, w którym niebo z szumem przeminie, gwiazdy się w ogniu rozsypią, a ziemia i dzieła na niej zostaną odnalezione. Skoro to wszystko w ten sposób ulegnie zagładzie, to jakimi winniście być wy w świętym postępowaniu i pobożności, gdy oczekujecie i staracie się przyśpieszyć przyjście dnia Bożego, który sprawi, że niebo, płonąc, pójdzie na zagładę, a gwiazdy w ogniu się rozsypią. Oczekujemy jednak, według obietnicy, nowego nieba i nowej ziemi, w których zamieszka sprawiedliwość." (2P 3,10-13).