Biję się w piersi, dotąd tego nie zauważyłem (podpowiedział mi jeden z forumowiczów).
Owszem wiedziałem, że mienie ma być przekazane niewolnikowi podczas wielkiego ucisku, a nie, jak dotychczas (do 2013 r.), w roku 1919.
Wiedziałem też że niewolnikiem jest teraz samo CK.
Ale wiedząc to, ciągle miałem w oczach niewolnika tego, który stanowił cały ostatek i jego mienie.
A w 2013 r. zredukowano przecież niewolnika do wyłącznie członków Ciała Kierowniczego.
Z tego wniosek, że mienie które miało otrzymać całe 144 000, no powiedzmy ostatek ('do podziału'
),
teraz zabierze je OŚMIU facetów z CK.
No oni już je zabrali, ale w pełni je zabiorą w rychłym wielkim ucisku.
Oto tekst o przekazaniu mienia niewolnikowi:
*** w13 15.12 s. 16 ***
Kiedy Jezus miał ustanowić wiernego niewolnika
nad całym swoim mieniem?
Nastąpi to w przyszłości,
podczas wielkiego ucisku, gdy wierny niewolnik otrzyma nagrodę niebiańską (15.7, strona 25).
A oto przypominam tożsamość niewolnika:
*** w13 15.7 s. 22 ak. 9-10 „Kto rzeczywiście jest niewolnikiem wiernym i roztropnym?” ***
Czy wszyscy pomazańcy żyjący na ziemi tworzą wiernego niewolnika? Nie. (...) Kto w takim razie jest niewolnikiem wiernym i roztropnym? Zgodnie z ustanowionym przez Jezusa wzorcem karmienia wielu rękami niewielu
chodzi o niewielką grupę namaszczonych braci, którzy są bezpośrednio zaangażowani w przygotowywanie i udostępnianie pokarmu duchowego podczas obecności Chrystusa. Przez cały okres dni ostatnich pomazańcy tworzący wiernego niewolnika razem usługiwali i usługują w Biurze Głównym.
Od kilkudziesięciu lat owego niewolnika stanowi Ciało Kierownicze Świadków Jehowy.