Przy wejściu na ten blog jest taka informacja:
"Zanim skorzystasz z mojej strony, koniecznie zapoznaj się z poniższą treścią
Uprzejmie informuję, iż oficjalnym źródłem wiedzy na temat nauk i poglądów wyznania Świadków Jehowy jest strona internetowa jw.org,
do której odsyłam wszystkich zainteresowanych.
Strona którą w tej chwili czytasz, nie ma na celu konkurować ze stronę oficjalną Świadków Jehowy, czy ją jakoś poprawiać. Nikt nie chce tutaj mnożyć bytów bez potrzeby (...)
Ot takie hobby po prostu.
Jest to także próba wyjścia z chaosu, powodowanego niekiedy nadmiarem informacji,
a także udzielenia w miarę przytomnej i logicznej odpowiedzi na zarzuty serwowane przez przeciwników ŚJ,
na jakie wcześniej czy później natrafi się w sieci i z którymi być może przyjdzie Ci się zmierzyć drogi Czytelniku (...)
Mam nadzieję, że treści zawarte na stronie będą pomocne także wszystkim tym, którymi targają wątpliwości (...)"
(pogrubienie moje)
Moja wersja, jako odpowiedź na tę nową stronę jest taka.
Myślę, że autor tej strony, nadając jej taką domenę, a nie inną chce, by więcej osób trafiało na oficjalny serwis jw.org śj.
Może również chodzić o to, żeby ludzie, chcący czy niechcący nie trafiali właśnie na to konkretne forum Pamiętamy historię, kiedy to Gedeon informował, jakie były klocki z domeną tego forum.
Byli ponoć nawet tacy, którzy chcieli ją za dobre pieniądze odkupić.
Bo po wpisaniu hasła "śj w Polsce", ludzie zamiast trafiać na oficjalny serwis jw.org., trafiali na to forum.