A czy ja dobrze "pacze", że 1 listopada 2019 było online 1103 osoby na forum?
Wow, SZOK.
Od razu Przepraszam dyktowanie głosowe nie ma znaków interpunkcyjnych i dużych małych liter więc tekst wygląda jak dyktowanie z automatu
Powiem tak moje wybudzenie rozpoczęło się ładnych kilka lat temu i pamiętam poprzednie forum które zniknęło z przyczyn wielu i czułem też że tak będzie.
Jak tylko pojawiło się to forum chyba w 2015 roku......
Obserwowałem bo nigdy nie brałem udziału w żadnym forum internetowym.
Po obserwacjach stwierdziłem i poznaniu Staszka który organizował to forum i rozmowie z nim przez telefon że jeśli jakiekolwiek forum ma szansę przetrwać to właśnie takie jakie powstaje.
Z tego co już widzę to na forum jak w życiu bywa różnie są emocje osoby jest moderacja czyli tak zwana jednak policja forumowa która wycina to co zbędne czasem wycinanie doskonale czasem jest za ostra dla niektórych za łagodna na początku.
Jeśli już o o tym mowa jaka jest moderacja to na sobie otrzymałem i tą nie sprawiedliwą.
Ale to nie miejsce do kłótni
ale miejsce do walki ideologicznej i to miękkiej w sposób który nie jest widoczny i jawny dla świata Tylko ci którzy byli wiedzą jak delikatna a jednocześnie bardzo ostra walka toczy się ideologiczna walka o umysły o normalność o prawdę o emocjonalną i psychiczną równowagę Czyli tak naprawdę o życie.
Życie i los
ludzi którzy mieli ideę
i z całym szacunkiem dla tych którzy byli czy są w jw.org od urodzenia ale oni są tylko elementami Matrix z którego wychodzą Ale dla ludzi z ideą którzy znaleźli się tam bo uwierzyli że zostawiają swój świat często piękny wspaniały ułożony z dużą rodziną z szansą na realizację w wielkich planów z potencjałem na wykształcenie na tak zwaną karierę zostawiali to wszystko dla czegoś co nazywa się Towarzystwo Strażnica.
Te osoby ból wokół przeżywają po raz drugi ale też Chodź przeżywają to po raz drugi są też mocniejsi bo są na innym pułapie postrzegania świata religii emocji z tym związanych i dlatego statystycznie tych osób więcej wybudza się w sposób zdrowy bezproblemowy emocjonalnie psychicznie Choć tak samo strasznie bolesny.
Wcześniej Watch Tower Bible and Trade Society...
??
Czym JEST?
Czym są religie Czym jest duchowość w życiu człowieka pomimo tego czym są te twory uważam że w obecnym świecie i zawsze Będą pełnić ważną rolę choć byśmy nie wiem jak z tym walczyli bo duchowość wyższe idę będą towarzyszyć temu gatunkowi zawsze tak Jesteśmy stworzeni.
I oczywistym jest że będą powstawać patologie typu hierarchię takie czy inne pod nazwą kościół katolicki prawosławne Żydzi i muzułmanie Świadkowie Jehowy tak będzie i lepiej to zaakceptować a nie mówić że świat bez religii będzie wspaniały albo gdyby nie było religii a byłyby mądre zasady Nie po prostu świat będzie zawsze pokręcony pod tym względem bardzo mam koncepcję na to a to jest moje przemyślenie nie ma znaczenia jest faktem że będą te systemy i będą z niej wychodzić ludzie którzy będą potrzebować pomocy powietrza tlenu w spokoju ciszy..
To forum jest czy tego typu fora są miejscem gdzie jeśli zaczynasz zdawać sobie sprawę że jesteś na gazie co gorsza ten gaz jest toksyczny co więcej Ten czas który spędziłaś.../łeś
w każdym razie nigdy już ci go nigdy nie odda na tym miejscu na tej ziemi i żeby nie eksplodować psychicznie emocjonalnie a co za tym idzie i fizycznie bo pomiędzy wielkimi napięciami emocjonalnymi a chorobami fizycznymi i psychicznie mi są ścisłe połączenia.
Więc to forum jest lekarstwem powtarzam jest lekarstwem...
Lekarstwo to jak wszystkie medicamenta ma swoje skutki uboczne trzeba go dozować w oparciu o swoje możliwości o sytuację życiową nie wolno się w tym zatracić Trzeba wiedzieć kiedy zwolnić umieć ułożyć sobie życie
forum jest jakąś formą łagodzenia w tym najtrudniejszym momencie a potem może być czymś coraz lżejSzym
w końcu nieistotnym bardzo w naszym życiu a dla mnie osobiście zawsze będzie miejscem o którym powiem dzięki temu miejscu nie straciłem przynajmniej dwóch najbliższych mojemu sercu osób udało mi się je wybudzić tak skutecznie że teraz otwierają oczy w swoim otoczeniu i ostrzegają przed toksycznością
Jestem bardzo wdzięczny że takie miejsce istnieje i będę to powtarzał do końca życia.
Miejsce wirtualne ale bardzo realne tak jak na przykład uczucia międzyludzkie emocje ludzi
Mmiejsce którego ludzie wychodzący z danej grupy budzący się próbując odnaleźć się w tym świecie potrzebują niczym koła ratunkowego niczym kotwicy niczym świeżego powietrza z większą ilością tlenu owszem bo to co my tu piszemy bo sam Też tak robiłam i może nadal czasem zrobię chociaż już prawie jestem nieaktywny to jest forma odreagowania a więc piszemy o towarzystwie Strażnica niezbyt obiektywnie ale to tak jak filistynami światusami ignorantami itd....nazywa się tych którzy nie są w jw.org tak na zasadzie odreagowania pewnie z początku większość przesadza.
Czy zawsze różnie to bywa sam też to na sobie poczułem i nie mam ani żalu ani radości jak takie rzeczy się działy bo zawsze jest to objaw iskrzenia i czegoś co wcześniej czy później kogoś bardziej lub mniej zaboli i może poczuć się skrzywdzony i widziałem to na forum takiej osoby czasem trochę sobie winny czasem czas i przypadek.
Podsumuję to jednym zdaniem jaka przyszłość jest forum a jest Świetlana dopóki w towarzystwie Strażnica członkowie tej grupy będą stanowić duży odsetek tak pozbawionych własnego zdania że jeśli Towarzystwo Strażnica czy jego przedstawiciel na przykład przyjeżdża do Warszawy i mówi na sali królestwa wykład w zborze pokazując białą kartkę Mówi tak drodzy bracia pokazują wam białą kartkę ale ciało kierownicze mówi że ta kartka nie jest już taka biała jest szara a nawet można powiedzieć że w pewien sposób czarna to komu wierzyć własnym oczom czy nam namaszczony przez Ducha Boga Jehowy..
I obstawiam że dopóki tłum w 20 do 50% będzie przyznawał że coś jest na rzeczy że ten brat pewnie ma rację my jeszcze wszystkiego nie wiemy poza tym Biblia mówi Nie ufaj własnemu sercu to co dopiero oczom i większość będzie przyznawać rację ta kartka na pewno nie jest biała
to dopóty to forma Świetlana przyszłość i pisanie wątku
Pt....to forum umiera...... nie wiem czy ma sens ale bardzo fajnie że taki wątek powstał i proponuję aby może on sobie żył swoim życiem i aby osoby które forum traktują jako lekarstwo właśnie jako coś co i pomogło uratować albo zmniejszyć straty przy przebudzeniu się Ja jestem jednym z przykładów takich osób to forum niech będzie i wątek ten może niech będzie otwarty i niech wpisują się tu osoby z komentarzami po to żeby taki ciekawy w cudzysłowiu wątek nie istniał jako żywy tylko jako coś co jest tak samo ważne jak prawda z jw.org
pomysł.... to forum umiera to forum zniknie.... to miód na uszy betonowych niszczycieli ludzi i ich życia.
Stąd moja taka trochę szerszą odpowiedź przykro że was zanudzam bo mógłbym i chciał może jeszcze więcej ale tyle musiałem sorki
Omen
Amen.
Dla tych którzy chodził przez chwilę choćby trochę poważnie pomyśleli o tym że takie forum umiera polecone relaks Przy takiej muzyce
i
No woman/man no cry ........