Berejczycy badali Pisma, czyli materiały żródłowe dotyczące togo co głosił im Paweł.
Twoim materiałem żródłowym jest artykuł internetowy, w którym nie ma żadnych informacji o kierowcy furgonetki.
Upewniam się "czy tak się rzeczy mają" jak mówisz i niestety nie znajduję potwierdzenia. Dlatego zapytałem, skąd wiadomo, że sprawcą był Świadek...
"jestem w jw. wiec wiem" to za mało.
Jeżeli sprawcą był Świadek i czepiam się bezzasadnie - Przepraszam.
Proszę tylko o jakieś źródło tej informacji.
Były tutaj ostrzeżenia od administracji o szpiegach z Nadarzyna, więc przyszło mi do głowy (przy założeniu tego tematu miałeś 2 posty), że możesz być jednym z gości z Nadarzyna, który został wyznaczony do podglądania "odstępców" i siania fermentu.
Wyobraźcie sobie, że jakiś Świadek idzie do starszych i mówi, że coś tam słyszał o ORG. Starszy jest przygotowany i pokazuje screeny z tego tematu, w którym "odstępcy" jadą po Świadkach bo jeden z nich potrącił pieszego. Jako, że ludzie lubią dopowiadać swoje, to (odstępcy forumowi) szybko doszli do wniosku, że pewnie był pijany i jeszcze w furgonetce znaleziono coś nielegalnego.
Następnie Starszy pokazuje artykuł, o którym dyskutują, a tu nic o Świadkach. Wniosek prosty - "odstępcy" kłamią i zmyślają.