Tak pisze ten wątek i nie znalazłem na to tytułu ,długo się nad tym zastanawiałem,i nie mogłem wybrać najodpowiedniejszego.
dlatego też nie będę dobierał jakiś wyszukanych słów w opisywaniu tego,o czym napiszę.
Natomiast nurtuje mnie to co jest co pojawia się w wynikach wyszukiwania google kiedy wpiszemy w wyszukiwarkę frazę
"świadkowie jehowy"otóż w pierwszej linijce wyskakuje ich strona a potem :uwaga to sekta niszcząca ludzi ,niespełnione proroctwa,pedofile,,przyzwolenie na molestowanie w organizacji,7 ściem ŚJ itd nawet i lepsze określenia. a na którejś tam pozycji nawet można znaleźć to forumWłaśnie to wielkie "właśnie! żyjemy dziś w dobie internetu przecież wiadomym jest że każde dziecko ŚJ nie raz tę frazę w tą przeglądarkę
nie raz już wpisywało widząc jaka opinią WTS cieszy się na całym świecie, bo polska to nie cały świat,gdzie byśmy ją nie wpisali w innym języku angielski niemiecki praktycznie każdy język,to podobne linki się pojawiają o tej organizacji na całym świecie, z ogółu.
ale powracając do tych dzieci co one czują? przypomina mi się lata szkolne kiedy to placami byłem wytykany
a teraz z taką świadomością dzieci z WTS mają całkiem poje-chną psychikę ponieważ sami mogą ocenić że siedzą
po pachy w niespełnionych proroctwach ,chorych doktrynach,zakłamaniu a na dodatek nic nie mogą powiedzieć i
przybierać uśmiech jak gdyby się nic nie stało,na dodatek muszą uważać to co widzą na własne oczy za kłamstwo
przypomina to trochę taki test"
pokazując dziecku kolor "czarny" mówić jemu prawda że różowy? jaki on piękny.
można tych przykładów tu mnożyć i mnożyć możecie też wpisywać swoje,ale to pytanie nad wszystkimi pozostanie
co dzieje się w głowie takiego dziecka i jak dorośnie kim od będzie?